Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí stehna nebo naporcované kuře nebo králík
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce máslo 1 -
    • sůl
    • koření dle chuti: kmín, majoránka, grilovací...
    • 250
      g hříbky
    • 120
      g měkký sýr -Apetito, Veselá kráva, Javor...
    • mléko nebo smetana na zředění výpeku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, očištěné a pokrájené hříbky. Přidáme porce osoleného a okořeněného kuřete (králíka) a máslo. Zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 25 minut péct.
2
Pak odklopíme a dopečeme za občasného podlití a přelítí výpekem doměkka a dozlatova. Porce kuřete (králíka) vyndáme na talíř, do pekáčku s výpekem dáme sýr, který necháme mícháním zcela rozpustit. Podle hustoty výpeku přilijeme trochu smetany nebo mléka. Pokud nám během přípravy sýrového výpeku kuře (králík) vychladlo necháme ho v něm ještě krátce prohřát.
3
Hříbkové kuře (králíka) podáváme s rýží, bramborem, těstovinami, bramborovými noky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.