Autor:

Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí stehna
nebo naporcované kuře nebo králík
4 ks
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Máslo
1 -
2 lžíce
Sůl  
Koření
dle chuti: kmín, majoránka, grilovací...
 
Hříbky 250 g
Měkký sýr
-Apetito, Veselá kráva, Javor...
120 g
Mléko
nebo smetana na zředění výpeku
 
Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku

Postup přípravy:

Do pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, očištěné a pokrájené hříbky. Přidáme porce osoleného a okořeněného kuřete (králíka) a máslo. Zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 25 minut péct.
Pak odklopíme a dopečeme za občasného podlití a přelítí výpekem doměkka a dozlatova. Porce kuřete (králíka) vyndáme na talíř, do pekáčku s výpekem dáme sýr, který necháme mícháním zcela rozpustit. Podle hustoty výpeku přilijeme trochu smetany nebo mléka. Pokud nám během přípravy sýrového výpeku kuře (králík) vychladlo necháme ho v něm ještě krátce prohřát.

Hříbkové kuře (králíka) podáváme s rýží, bramborem, těstovinami, bramborovými noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Buchta s jablky a ořechy Originální recepty z plodů podzimu Články z

Komentáře k receptu: Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web