Hrušky v karamelu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hrušky
    • 100
      g cukr
    • 4
      dl voda
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks citron
    • hřebíček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Takto je zblanšírujeme ve vařící vodě s citronem, lžící cukru a 4 kousky hřebíčku.
2
Zvlášť si připravíme ze zbylého cukru karamel, který zalijeme odvarem z hrušek a dle potřeby přidáme solamyl rozmíchaný ve studené vodě. Hrušky rozdělíme na talíř a přelijeme omáčkou.
Zařazení: Pokrmy Sladké Z ovoce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bohouš
    Bohouš |

    20. 2. 2011 21:10

    A jak si připravím ten karamel jsem se už nedočetl... To je jen půl-recept...

  • recepty73
    recepty73 |

    11. 1. 2011 09:21

    sladké,z ovoce ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 10. 2010 20:29

    1*