Autor:

Hrušky na víně

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hrušky
zralé
4 ks
Med 4 lžíce
Červené víno 400 ml
Skořice
celá
1 ks
Hřebíček 6 ks
Citronová kůra  
Zakysaná smetana  
Hnědý rum
dle chuťi
 
Oříšky
drcené
 
Hrušky na víně

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z ovoce

Do hrnce nalijeme červené víno, vložíme do něj skořici, hřebíčky, citronovou kůru a nakonec vmícháme med. Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, vyřízneme jádřince a dáme vařit do připraveného hrnce s vínem a kořením.
Hrušky vaříme pomalu asi 10 minut. Občas je přeléváme vínem a ovoce obrátíme.
Pak hrušky vyjmeme z vína a dáme je vychladnout.
Omáčku ještě povaříme do zhoustnutí. Hrušky zdobíme zakysanou smetanou a oříšky a podáváme je s vinnou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Hrušky na víně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web