Autor:

Hrušky na víně

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hrušky
zralé
4 ks
Med 4 lžíce
Červené víno 400 ml
Skořice
celá
1 ks
Hřebíček 6 ks
Citronová kůra  
Zakysaná smetana  
Hnědý rum
dle chuťi
 
Oříšky
drcené
 
Hrušky na víně

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z ovoce

Do hrnce nalijeme červené víno, vložíme do něj skořici, hřebíčky, citronovou kůru a nakonec vmícháme med. Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, vyřízneme jádřince a dáme vařit do připraveného hrnce s vínem a kořením.
Hrušky vaříme pomalu asi 10 minut. Občas je přeléváme vínem a ovoce obrátíme.
Pak hrušky vyjmeme z vína a dáme je vychladnout.
Omáčku ještě povaříme do zhoustnutí. Hrušky zdobíme zakysanou smetanou a oříšky a podáváme je s vinnou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zapečený květák Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák Články z

Komentáře k receptu: Hrušky na víně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web