Hrušky na víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Delarue

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hrušky zralé
    • 4
      lžíce med
    • 400
      ml červené víno
    • 1
      ks skořice celá
    • 6
      ks hřebíček
    • citronová kůra
    • zakysaná smetana
    • hnědý rum dle chuťi
    • oříšky drcené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce nalijeme červené víno, vložíme do něj skořici, hřebíčky, citronovou kůru a nakonec vmícháme med. Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, vyřízneme jádřince a dáme vařit do připraveného hrnce s vínem a kořením.
2
Hrušky vaříme pomalu asi 10 minut. Občas je přeléváme vínem a ovoce obrátíme.
3
Pak hrušky vyjmeme z vína a dáme je vychladnout.
4
Omáčku ještě povaříme do zhoustnutí. Hrušky zdobíme zakysanou smetanou a oříšky a podáváme je s vinnou omáčkou.
Zařazení: Pokrmy Z ovoce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.