Autor:

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

70 minut PT0H70M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Vanilkový lusk 1/2 ks
Citron 1 ks
Hrušky
(velké)
2 ks
Cukr krupice 140 g
Skořice
(svitek)
1 ks
Mléko 250 ml
Kukuřičná krupice
(instantní na polentu)
100 g
Vejce 3 ks
Máslo
(přepuštěné)
3 lžíce
Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Z ovoce

Z vanilky vyškrábněte špičkou ostrého nože semínka. Z citronu škrabkou odloupněte asi 5cm kousek kůry, zbylou kůru ostrouhejte a šťávu vymačkejte. Hrušky oloupejte, rozkrojte, vykrojte jádřinec a nakrájejte na silnější klínky. Zakapejte 2 lžícemi citronové šťávy, aby nehnědly. V silnostěnném kastrolu nechte pozvolna zkaramelizovat 90 g cukru. Opatrně vmíchejte 200 ml vody a rozvařte na hustší karamel.

Přidejte do něj hrušky, semínka vanilky i lusk, skořici a proužek citronové kůry. Na středním plameni povařte 5 až 10 minut, aby hrušky zůstaly pevné. Vyjměte a karamelovou šťávu ještě 5 minut povařte, pak do ní vraťte hrušky. Mléko svařte se špetkou soli, strouhanou kůrou a 150 ml vody. Pramínkem vsypávejte kukuřičkou krupici a za promíchávání povařte 10 minut na kaši – polentu.Nechte vychladnout.

Vejce oddělte, žloutek se zbylým cukrem vyšlehejte do pěny a pak k ní vmíchejte polentu. Bílky vyšlehejte dotuha a vetřete ke směsi. Na rozehřátém přepuštěném másle z ní pak osmažte osm lívanečků. Lívance ihned podávejte s karamelizovanými hruškami, zakápnuté trochou karamelové šťávy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Odpalovaná vajíčka s krémem 4 skvělé dezerty ke kávě Články z

Komentáře k receptu: Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Komentáře

  1. Ladunaa   01.11.2013 | 20:34 | reagovat | závadný

    v lívancích je 50 g cukru, nejsou slané, špetka soli je normální ;)

  2. jana   01.11.2013 | 12:02 | reagovat | závadný

    Sladké a slané dohromady? Nerozumím.

  3. biggi-smajlik   29.11.2011 | 17:54 | reagovat | závadný

    Nic proti já jen nemám ráda slané a sladké dohromady. Já pak něco plácnu a bude to vypadat jako že mám naprostý otpor k jídlu. :-(

    1. Milada   04.12.2015 | 14:43 | reagovat | závadný

      Lívance jsou výborné, zkaramelizované hrušky jsou super!
      Ta sestava tady dole pod receptem - to je opět banda blbek ... Neumí česky (otpor!!!) a nechápe základní recept. Špetka soli se přeci běžně dává do různých druhů těsta. Nejedná se o kombinaci sladké a slané, ale výhradně o sladký pokrm, čti a mysli!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web