Autor:

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

70 minut PT0H70M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Vanilkový lusk 1/2 ks
Citron 1 ks
Hrušky
(velké)
2 ks
Cukr krupice 140 g
Skořice
(svitek)
1 ks
Mléko 250 ml
Kukuřičná krupice
(instantní na polentu)
100 g
Vejce 3 ks
Máslo
(přepuštěné)
3 lžíce
Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Z ovoce

Z vanilky vyškrábněte špičkou ostrého nože semínka. Z citronu škrabkou odloupněte asi 5cm kousek kůry, zbylou kůru ostrouhejte a šťávu vymačkejte. Hrušky oloupejte, rozkrojte, vykrojte jádřinec a nakrájejte na silnější klínky. Zakapejte 2 lžícemi citronové šťávy, aby nehnědly. V silnostěnném kastrolu nechte pozvolna zkaramelizovat 90 g cukru. Opatrně vmíchejte 200 ml vody a rozvařte na hustší karamel.

Přidejte do něj hrušky, semínka vanilky i lusk, skořici a proužek citronové kůry. Na středním plameni povařte 5 až 10 minut, aby hrušky zůstaly pevné. Vyjměte a karamelovou šťávu ještě 5 minut povařte, pak do ní vraťte hrušky. Mléko svařte se špetkou soli, strouhanou kůrou a 150 ml vody. Pramínkem vsypávejte kukuřičkou krupici a za promíchávání povařte 10 minut na kaši – polentu.Nechte vychladnout.

Vejce oddělte, žloutek se zbylým cukrem vyšlehejte do pěny a pak k ní vmíchejte polentu. Bílky vyšlehejte dotuha a vetřete ke směsi. Na rozehřátém přepuštěném másle z ní pak osmažte osm lívanečků. Lívance ihned podávejte s karamelizovanými hruškami, zakápnuté trochou karamelové šťávy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Snídaně do postele aneb Překvapení pro rodiče Články z

Komentáře k receptu: Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Komentáře

  1. Ladunaa   01.11.2013 | 20:34 | reagovat |

    v lívancích je 50 g cukru, nejsou slané, špetka soli je normální ;)

  2. jana   01.11.2013 | 12:02 | reagovat |

    Sladké a slané dohromady? Nerozumím.

  3. biggi-smajlik   29.11.2011 | 17:54 | reagovat |

    Nic proti já jen nemám ráda slané a sladké dohromady. Já pak něco plácnu a bude to vypadat jako že mám naprostý otpor k jídlu. :-(

    1. Milada   04.12.2015 | 14:43 | reagovat |

      Lívance jsou výborné, zkaramelizované hrušky jsou super!
      Ta sestava tady dole pod receptem - to je opět banda blbek ... Neumí česky (otpor!!!) a nechápe základní recept. Špetka soli se přeci běžně dává do různých druhů těsta. Nejedná se o kombinaci sladké a slané, ale výhradně o sladký pokrm, čti a mysli!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web