Masové kuličky z Ikea

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Han

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g mleté maso - hovězí
    • 250
      g vepřové maso
    • 0,5
      dl hladká mouka
    • sůl
    • 3
      dl šlehačka a voda / nebo mléko a voda
    • cibule 2 1/2 jemně krájená
    • 2
      ks vařené brambory studené
    • 5
      lžíce máslo nebo olej
    • pepř mletý nové koření
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku osmahout do zlatova na másle, rozmačkat brambory a smíchat mouku v trošce vody. Dobře promíchat všechny ingredience a tvořit větší kuličky. Smažit pomalu na másle.
2
Másla na smažení se má použít poměrně dost. Takto je postup popsán. Z této dávky má být 30-40 kuliček "KOTTBULLAR".
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • MAREK
    MAREK |

    31. 10. 2012 14:40

    :-$

  • Pet
    Pet |

    2. 11. 2010 21:29

    ta se da normalne koupit v ikeii ;)

  • Adina V.
    Adina V. |

    30. 10. 2010 10:18

    Spíš by mě zajímalo, jak na tu omáčku:))

  • Václav Šorf
    Václav Šorf |

    13. 8. 2009 15:33

    test

  • Monika
    Monika |

    9. 1. 2008 23:56

    Recept jsem vyzkoušela,ale nic moc.Tuku bylo na můj vku příšerně moc.Masové kuličky z Ikea chutnají jinak.Tam by jsem řekla,že je spíš pečou v trobě a nemají je tak tučný.

  • adelka ...
    adelka ... |

    31. 1. 2006 22:18

    mno labuznik.cz radi kobular a ted sorry za speling delat 1:1 s olejem. ale v ikei je taky mam moc rada

  • Jana Han
    Jana Han |

    14. 12. 2005 17:25

    Airan, rada bych vam odpovedela, ale jeste jsem je nezkousela. Ja mam take trochu obavy smazit na masle. Pokud musim, pouzivam maslo prepustene, ktere je uz jen cisty tuk a tak se tak snadno neprepaluje. Fakt ale je, ze v tech nejnej restauracich napr. teleci nebo drubezi maso delaji jen na masle a proto ma tak skvelou chut. Zkuste to nekdy s tim prepustenym maslem. Predpis jsem prelozila z originalu. Recept rika na smazeni pouzit hodne masla, je me lito, ze nemohu dat dostacujici odpoved.

  • Airan
    Airan |

    14. 12. 2005 16:54

    Rada je taky vyzkousim, jen nevim jak smazit pomalu na masle, vzdyt maslo se hned prepali. Jani, neni to napul maslo s olejem? Zdravim a dekuji predem za odpoved.

  • Jana Han
    Jana Han |

    14. 12. 2005 09:23

    Je zajimave, ze jsem to jeste nikdy nezkousela, vzdycky na ne take chodime do Ikei, ale tento tyden budou doma k veceri. Pak dam vedet, jak se povedly. V knizce je mnoho variant na jejich vyuziti.