Autor:

Bulharské papriky s Balkánem

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Paprika
středně velké masité
8 ks
Balkánský sýr
450-500
500 g
Vejce 2 ks
Bulharské papriky s Balkánem

Postup přípravy:

Papriky naskládáme na horkou plotýnku a opečeme nasucho ze všech stran, až se udělají puchýřky. Doporučuji na tuto „akci“ nechat papriku celou i se stopkou, za kterou se dá paprika chytat při otáčení. Opečené horké papriky skládáme do misky, kterou přikrýváme a po dopečení poslední papriky necháme cca 2 hodiny zavřené (nebo alespoň přikryté mikroten. sáčkem) odležet. Může to být i déle (klidně i přes noc), jde o to, aby se opálená tenká kůžička spařila a šla dobře sloupnout.

Balkánský sýr nastrouháme najemno a smícháme s vajíčky. Pokud nemáte rádi hodně slané jídlo, můžete přes noc naložit kousky balkánského sýra do mléka, sůl se trochu vyplaví. A nebo použijte směs 250 g sýra Balkán a 1x 250-ti gramový tučný tvaroh. Ale orginální recept je jen balkán (v Bulharsku „syrene“) + vejce. Papriky oloupeme z tenké opálené kůžičky a odstraníme stopku a jadřinec. Dovnitř dáme náplň (nejlépe to jde malou lžičkou). Není nutno papriku náplní „vycpat“ způsobem „co se do ní vejde“, spíš dát tolik, aby paprika byla na „placato“ vysoká cca 3 až 4 cm. Na pánvičce na oleji se papriky opečou po obou stranách do zlatova a servírují se buď „po bulharsku“ s chlebem, nebo v české variantě s bramborem. Ale vždy lze doporučit zeleninový - nejlépe rajský či míchaný - salát.

Orginální název: Čušky sas syrene

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1-
4.79 14 5 1
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Škvarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Bulharské papriky s Balkánem

Komentáře

  1. zsn   30.12.2014 | 23:10 | reagovat |

    Já to znám zase bez vejce jako řeckou verzi. Prostě si každý stát recepty přivlasťnuje a samotný původ nápadu je pak neznámý. Ale je to skvělý. :-P

  2. Patricia Kass   22.01.2014 | 16:47 | reagovat |

    Toto je opravdu bulharský recept,jako plnku můžete vytvořit co dům dá - sýrová,salámová aj.K tomu doporučuji dušená rajčata s česnekem.

  3. reny   29.03.2012 | 20:00 | reagovat |

    mnamiky <3 <:-)

  4. tomscott   07.01.2012 | 2:36 | reagovat |

    Kapie naplním balkánským sýrem s vajíčkem, potřu česnekovým olejem a rovnou je restnu na grilu (nikdy sem je neloupal)

  5. Mášenka M   28.06.2011 | 18:14 | reagovat |

    Papriky byly výborné. Servírovala jsem po bulharsku s chlebem, hodil se k paprikám velmi dobře.
    Izzy, recept na Mango tu není, nebylo by možné ho se napsat? Děkuji.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web