Autor:

Rakvičky se šlehačkou

Střední
Ingredience
Moučkový cukr 140 g
Žloutek 9 ks
Vejce 1 ks
Cukr krupice 140 g
Vanilkový cukr
(Balíček)
1 ks
Tuk
(Ztužený, na vymazání)
 
Smetana ke šlehání 1/4 l
Rakvičky se šlehačkou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou pečlivě vymažeme formičky. V míse utřeme cukr se žloutky, vejcem a vanilkovým cukrem. Třeme tak dlouho, až je hmota téměř bílá, potom naplníme do poloviny připravené formičky (ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou formičky na rakvičky vymažeme). Naskládáme na plech a v předehřáté troubě zvolna pečeme. Nakonec jenom dosušíme. Upečené, téměř vychladlé rakvičky vyklopíme. Navrchu lehce prsty promáčkneme a naplníme ušlehanou smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2-
3.67 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 4x)
Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Recept na víkend: Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Články z

Komentáře k receptu: Rakvičky se šlehačkou

Komentáře

  1. Brona   01.11.2016 | 15:34 | reagovat | závadný

    Tak já mám několik receptů,chutne jsou všechny,nemam problém z vyklopení,mam silikonové formičky ale mám potíže z nevzhlednym tvarem,krasne naskočí bohužel nahoře jsou hrbate ,mají boule a podobně,mate s tím někdo taky tyto potíže?Peču spoustu zákusků ale nevím si s tímto rady,porad Zkouším

  2. Eva   10.01.2015 | 16:38 | reagovat | závadný

    Tak já mám recept na rakvičky BEZ FORMIČEK: Vždycky se povedly, doufám, že ho najdu.

  3. oli   11.02.2012 | 17:47 | reagovat | závadný

    pro vsechny ty, kteri nemaji formicky. Staci lzici na plech delat male kopecky, asi jako piskoty, peci v troube na horky luft pri 150 stupnich. Jako konecny produkt budete mit sice placicky, ale zase se na ne vejde vici slehacky, takze pro domaci potreby plne uspokojujici. Na devet zloutku a jedno cele vejce 290 g cukru krupice, hodne vyslehat do peny a je. Na plech dat jeste papir na peceni. Preji dobrou chut

  4. recepty73   07.02.2011 | 17:10 | reagovat | závadný

    Suším je prakticky od začátku.Pro netrpělivé doporučuji navštívit cukrárnu ;-),taky už se mi stalo,že nevyběhly nebo nešly z formiček,jenže u nás i drť z rakviček zmizne rychlostí blesku :-D .Plním těstem do méně než poloviny,cukru dávám víc(250g) a šlehačku si dáváme i do rakviček ;-) :-P :-D .

  5. Miry   20.12.2010 | 14:50 | reagovat | závadný

    Mně se osvědčilo dvojí vymazání formiček. Rozehřátým máslem vymažu formičky, nechám ztunout v lednici a následně ještě jednou vymažu rozehřátým máslem. Vyklopit šly všechny...

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web