Mazanec z domácí pekárny

Hodnocení:

Moje:

10 minut
20
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g rozpuštěné máslo
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 2
      lžička pomerančová kůra sušená
    • 2
      lžička citronová kůra sušená
    • 1
      špetka muškátový oříšek na špičku nože
    • 1
      balení kandovaná kůra mix citron pomeranč

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (kandovanou pomerančovou a citronovou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dám dělat na program ZÁKLADNÍ stupeň SVĚTLÝ a na velikost VELKÝ.
2
Pokud chceme tmavou barvu, přidáme do těsta nastrouhanou čokoládu nebo kakao.

Komentáře k receptu

  • Tealc
    Tealc |

    25. 2. 2014 22:27

    Do mouky udělat v pekárně lžičkou dvě jamky na protilehlých stranách a do jedné dát sůl a do druhé droždí. Zahrnout a hotovo, Vše se promíchá samo.

  • Tealc
    Tealc |

    25. 2. 2014 22:26

    Omlouvám se za pozdní reakci :-( Ano je to normální chléb. Ale už jsem se setkal i s tím že někdo říkal že je to lepší na program "toustové těsto" ale sám jsem to vždy pekl jako obyčejný chléb.

  • Jarda
    Jarda |

    11. 5. 2013 13:01

    V návodu na pekárnu píšou oddělit sůl a droždí. Sůl jsem tedy dal ještě před moukou.

  • Monika
    Monika |

    9. 3. 2013 15:33

    mám dotaz : program základní, stupen svetly, velikost velký - to je ten samý co dáváte péct chleba? mám jinou pekárnu,,,, :-\