Makový jablečník

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jablka
    • 550
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2
      dl voda
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g mák mletý
    • 0.5
      balíček prášek do pečiva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme sníh z bílků. V misce vymícháme mák, 150 g cukru a asi 1/3 těsta. Podušená jablka rovnoměrně rozložíme na dno plechu vyloženého mastným papírem. Na jablka rozetřeme makové těsto a na to zbytek těsta. Pečeme na 175 °C cca 45 minut. Po vychladnutí vyklopíme a na jablka dáme čokoládovou polevu.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nrd
    nrd |

    20. 6. 2014 17:54

    místo máku sem dala kokos, míně cukru, do jablek "na chuť rumu" a do kokos. směsi "na chuť pomer. šťávy. po prvé mi prišel moc sladký..... ináč, ok, palec nahoru. :-)

  • Romana19
    Romana19 |

    18. 3. 2013 20:16

    Luxusní........do těch jablíček jsem teda přidala ještě skořici a rozinky, ale to už záleží na chuti každého. Ale recept mě moc potěšil ;-)

  • johanka
    johanka |

    2. 2. 2011 15:42

    právě jsem dopekla, je výborný, jen to těsto teda nemám tak vysoké jako na obrázku, ale chutná opravdu výborně :-)

  • Monika T
    Monika T |

    30. 8. 2009 19:50

    Koláč je výborný, akurát namiesto polohrubej múky dávam špaldovú.

  • Marika
    Marika |

    28. 3. 2008 18:10

    Robila som so zavarenými strúhanými jablkami, veľmi dobré.

  • Jana Peková
    Jana Peková |

    16. 3. 2008 12:01

    Také dělám a je vynikající. Doporučuji a dávám za JEDNA!

  • Martina Nová
    Martina Nová |

    2. 11. 2007 09:58

    Tento recept jsem získala od kolegyně asi před 20 lety. Zrovna v těchto dnech si na něj vzpomněl můj manžel, a tak prosí o upečení. Asi se do toho dám - výsledek je opravdu efektní na pohled a chutná skvěle!!! P.S. V mém receptu je navíc to, že jablka se pod podušení nechají na sítu odkapat.

  • Gábina H
    Gábina H |

    1. 11. 2007 11:16

    Hodně podobný recept jako "Obrácený makový jablečník"