Autor:

Jablečník s polevou

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 300 g
Sůl
špetka
 
Sušené droždí 20 g
Mléko 1 dl
Olej 4 lžíce
Vejce 1 ks
Moučkový cukr 80 g
Máslo
na vymazání plechu
 
Jablka 500 g
Cukr krystal
+ 1 lžička
50 g
poleva
Cukr krystal 50 g
Smetana ke šlehání 1,5 dl
Máslo 100 g
Kakao 2 lžíce
Jablečník s polevou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Prosátou mouku smícháme se špetkou soli. Droždí se lžičkou krystalového cukru rozmícháme ve vlažném mléku a vlijeme do mouky. Přidáme olej, vejce a moučkový cukr, vymísíme hladké těsto. Vyválíme na pomoučeném vále na velikost plechu a přeneseme jej na vymazaný plech. Propícháme vidličkou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 15 minut kynout.
Na těsto pak rozložíme nastrouhaná jablka, posypeme krystalovým cukrem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme cca 25 minut.
Cukr povaříme se smetanou 5 minut. Přidáme máslo, kakao a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Polevou polijeme upečený moučník a necháme vychladnout.

Recept mám z knihy Moučníky manželů Horeckých, nakladatelství Pali 2010.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Škvarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Jablečník s polevou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web