Kuřecí prsíčka se žampiony

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí prsa , nejlépe s kůží
    • sůl
    • koření na kuře nebo sušený česnek, drcený kmín, sladká paprika, pepř
    • 8
      ks čerstvé žampiony dle velikosti 6 -
    • 4
      ks jarní cibulka
    • sojová omáčka
    • solamyl (bramborový škrob) nemusí být
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet. Pak si je na rozpálené pánvi s trochou oleje osmažíme dozlatova s obou stran. Nejprve smažíme stranu s kůží, pak otáčíme. Po osmažení prsa vyndáme, uchováme v teple. Do pánve po prsíčkách vhodíme na plátky pokrájené žampiony a na kolečka pokrájenou cibulku. Ze dvou až třech cibulek použijeme i zelenou nať, trochu čerstvé natě si můžeme ponechat na posypání hotového pokrmu. Žampiony s cibulkou smažíme zprudka, za občasného promíchání do změknutí. Na závěr smažení je ochutíme trochou sojové omáčky nebo jen solí a pepřem, případně můžeme použít i trochu koření na kuře - kdo jak chce a má rád.
2
V této fázi už můžeme podávat prsíčka se žampiony s bramborovou přílohou (brambory, kaše, hranolky...)
3
Pokud máme rádi minutky šťavnatější, rozmícháme si v půl decilitru vody polovinu lžičky solamylu a tím zalijeme žampiony za stálého míchání, které krátce provaříme. Dle potřeby případně přidáme ještě maličko vody a necháme probublat. Tím se nám vytvoří jakýsi žampionový sos, který nezapomeneme pochopitelně také dochutit.
Zařazení: Maso Pokrmy Z hub Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.