Kuřecí prsíčka s chřestem v nivovém župánku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: Freya

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 180
      g sýr niva 120-180
    • 3
      dl mléko
    • 330
      g chřest nakládaný - i s nálevem
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olivový olej
    • zeleninová směs Bonduelle - Mexiko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest slijeme a (bez nálevu) dáme vařit. Jakmile voda začne vřít, vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Na pánvi na plném ohni z obou stran dozlata osmahneme naklepaná, osolená a opepřená kuřecí prsíčka - na pár kapkách olivového oleje. Rozehřejeme asi deci mléka a přidáváme na kostičky nakrájenou nivu, za stálého míchání se na mírném ohni krásně v mléce rozpustí do lahodné omáčky, která během přípravy houstne, proto průběžně dle potřeby doléváme mléko. Můžeme podávat.
2
Pokud si recept oblíbíte, je možné chřest zaměňovat za jinou zeleninu, ať už brokolici či mraženou zeleninu, záleží na chuti. Samozřejmě je možné použít i vařené či pečené brambory. Ovšem s chřestem je omáčka opravdu vynikající.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    26. 11. 2008 18:38

    Tak díky náhodným receptům jsem narazila na tenhle a už se naněj nachystám.