Kuřecí prsíčka se zelím

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso prsa
    • 1
      svazek tymián
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 580
      ml červené zelí
    • 2
      lžíce brusinky
    • 100
      ml vývar
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opereme a osušíme tymián. Snítku necháme na ozdobení, zbylý nasekáme. Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme doměkka. Červené zelí vložíme do 100 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut, poté přidáme brusinky. Maso posypeme tymiánem, vyjmeme a udržujeme v teple. Vypečený olej podlijeme vývarem a smetanou a chvíli povaříme. V trošce vody rozmícháme solamyl a vmícháme do smetanové omáčky. Povaříme a dochutíme solí a pepřem. Prsíčka nakrájíme na plátky a spolu se zelím a trochou omáčky je upravíme na talíře. Posypeme tymiánem a zbylou omáčku podáváme zvlášť. Jako příloha se hodí bramborové krokety.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Milda
    Milda |

    14. 8. 2013 21:28

    Asi zalezi, jake maso jste kupovali, ne?! Ten recept sam o sobe je uplne neskodnej. :-\

  • wiccare
    wiccare |

    2. 2. 2012 23:29

    NO nic moc a je nám docela špatně... :-(

  • Ivona Gaurová
    Ivona Gaurová |

    31. 5. 2009 14:26

    luxusni jidlo pro specialni prilezitost nebo taky pro nedelni obed. Fakt vyborne a nic narocneho. Za hodinku bylo navareno.