Kuřecí prsíčka s fenyklem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 2
      ks fenykl
    • 2
      ks šalotka
    • 1
      ks citron
    • 5
      g zázvor
    • 100
      ml bílé víno
    • 1
      stroužek česnek
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky, fenykl omyjeme, odřežeme stonky a tvrdé vnější části a nakrájíme na kousky. Trochu fenyklové natě si ponecháme stranou. Šalotku nakrájíme na kolečka, zázvor oloupeme a nastrouháme. Nastrouháme si kůru z citrónu. Do větší pánve nalijeme trochu oleje a maso orestujeme po dobu 5 minut, přidáme šalotku, oloupaný česnek vcelku, zázvor, promícháme.
2
Poté zalijeme vínem a necháme odpařit. Přilijeme šťávu z citronu, smíchanou s 1 dl horké vody a taktéž přidáme citronovou kůru (z poloviny citronu). Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přidáme fenykl a za občasného promíchání vaříme 15-20 minut. Podáváme ozdobeno natí, přílohu vybereme podle chuti (brambory, bramborová kaše, rýže, zelenina, salát).
3
Recept pro milovníky citronu, chuť je výrazná.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • parajumpers jacket
    parajumpers jacket |

    19. 8. 2013 06:07

    Generally, when human beings develop a vision disorder, it is either one of myopia or hyperopia parajumpers jacket http://www.ruifrakk.com/

  • prada bags
    prada bags |

    11. 8. 2013 21:57

    <p>Jane By Design is familiar territory for the exuberant Blair, who told The Hollywood Reporter that a big influence for the series, which also filmed on location in Paris and New York, was director John Hughes&#39; seminal 1980s films (Sixteen Candles, The Breakfast Club). &quot;I wanted it to be Molly Ringwald and Ducky,&quot; Blair said of the dynamic between Jane and Billy.</p> prada bags http://buy-good-ebook.twomini.com/prada-outlet-703/

  • pippiva
    pippiva |

    25. 11. 2012 18:09

    Je mi líto, že jsem Vaši připomínku neviděla včas... Komentáře nepřihlašených uživatelů se totiž neobjevují v přidaných komentářích a chudák kuchař je pak objeví velmi pozdě a náhodou. Recept jsem opravila. Také by mohla být po upravena funkce zobrazování komentářů... Co vy na to, administrátoři? :-\

  • pippiva
    pippiva |

    25. 11. 2012 16:23

    Moc se omlouvám, ten fenykl se přidá po přidani vody s citronovou šťavou. Citronové kůry stačí z půlky citronu, celková chutť je velmi výrazná. Opravu receptu jsem již editovala, ale zatím ji nevidím. Ješťe jednou se omlouvám a díky za upozornění.

  • Jampi
    Jampi |

    24. 11. 2012 13:27

    Měla bych stejný dotaz, recept bych ráda zkusila. Pak by mě taky zajímalo jestli se dává kůra z celého citronu, jestli to není moc.

  • Lucie
    Lucie |

    30. 4. 2012 20:34

    A kdypak přijde na řadu ten fenykl?? Recept se mi moc líbí, přesně takový jsem hledala (odpovídá obsahu mé ledničky), jen si nejsem jistá, jestli fenykl upravujeme spolu s masem nebo o něco později...