Autor:

Šťavnatý jablečník

Střední
Ingredience
Vejce 3 ks
Moučkový cukr 180 g
Máslo 80 g
Smetana ke šlehání 1 dl
Polohrubá mouka 220 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Sůl
špetka
 
Papír na pečení  
Jablka 500 g
Cukr krystal 4 lžíce
Citronová šťáva 2 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 2 lžíce
Voda 1 dl
Skořice - mletá 1/2 lžička
Šťavnatý jablečník

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme rozpuštěné máslo a smetanu ke šlehání. Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem a solí a po lžících vmícháme do pěny. Těsto vylijeme na malý hluboký plech vyložený pečícím papírem, zarovnáme a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut.
Jablka vložíme do hrnce, přidáme krystalový cukr, citronovou šťávu a krátce dusíme. Solamyl rozmícháme ve vodě, přidáme k jablkům a krátce povaříme. Ochutíme mletou skořicí a vše vyklopíme na předpečený plát, rozprostřeme, vložíme zpět do vyhřáté trouby a ještě 10 minut pečeme.
Necháme vychladnout.

Tento recept mám z knihy Moučníky manželů Horeckých, nakladatelství Pali 2010.

Moučník je opravdu šťavnatý a výborný. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Šťavnatý jablečník

Komentáře

  1. moris   03.04.2013 | 20:09 | reagovat |

    budu ho dělat,vypadá výborně.zase něco trochu jiného..... :-P

    1. SKSandy   05.04.2013 | 22:17 | reagovat |

      :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web