Nejlepší banánová bábovka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: allena89

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g cukr krystal
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g máslo dávám i Zlatou Hanu nebo Heru
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      ks jablka
    • 3
      ks banány
    • 100
      ml studená voda
    • 150
      ml hnědý rum dle chuti, my dáváme hodně
    • 370
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 50
      g hořká čokoláda
    • hrozinky dle chuti, nejlepší jsou naložené v rumu
    • nasekané ořechy dle chuti (vlašské, arašídy nebo lískové)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Můj přítel o této bábovce tvrdí, že je nejlepší, jakou kdy jedl. Peču ji i dvakrát týdně.
2
Cukr krystal, vanilkový cukr a máslo ušleháme a postupně přidáme 3 celá vejce. Do této směsi přidáme 3 menší nastrouhaná jablka (bez slupky) a tři banány rozmačkané vidličkou ve vodě.
3
Přiljeme rum dle chuti, my ho opravdu dáváme hodně a přidáme hrozinky, nejlepší jsou namočené alespoň den předem v rumu. Nasekáme si čokoládu a ořechy a taktéž přidáme.
4
Nakonec postupně přimícháme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
5
Nalejeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme cca 45 minut při 180 stupních, bábovka je pečená, když do ní zapíchneme špejli a ta je suchá.
6
Necháme lehce vychladnout a vyklopíme. Doufám, že Vám bude chutnat.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • nvjt6
    nvjt6 |

    8. 4. 2017 13:59

    Dobrá :-)

  • nvjt6
    nvjt6 |

    8. 4. 2017 13:59

    Dobrá :-)