Autor:

Nejlepší banánová bábovka

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Cukr krystal 150 g
Vejce 3 ks
Máslo
dávám i Zlatou Hanu nebo Heru
200 g
Vanilkový cukr 1 ks
Jablka 3 ks
Banány 3 ks
Studená voda 100 ml
Hnědý rum
dle chuti, my dáváme hodně
150 ml
Polohrubá mouka 370 g
Prášek do pečiva 1 ks
Hořká čokoláda 50 g
Hrozinky
dle chuti, nejlepší jsou naložené v rumu
 
Nasekané ořechy
dle chuti (vlašské, arašídy nebo lískové)
 
Nejlepší banánová bábovka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Můj přítel o této bábovce tvrdí, že je nejlepší, jakou kdy jedl. Peču ji i dvakrát týdně.

Cukr krystal, vanilkový cukr a máslo ušleháme a postupně přidáme 3 celá vejce. Do této směsi přidáme 3 menší nastrouhaná jablka (bez slupky) a tři banány rozmačkané vidličkou ve vodě.
Přiljeme rum dle chuti, my ho opravdu dáváme hodně a přidáme hrozinky, nejlepší jsou namočené alespoň den předem v rumu. Nasekáme si čokoládu a ořechy a taktéž přidáme.
Nakonec postupně přimícháme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Nalejeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme cca 45 minut při 180 stupních, bábovka je pečená, když do ní zapíchneme špejli a ta je suchá.

Necháme lehce vychladnout a vyklopíme. Doufám, že Vám bude chutnat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší banánová bábovka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web