Autor:

Hruškový koláč II.

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Máslo 100 g
Voda 5 lžíce
Sůl  
Skořice
Mletá
1 lžička
Mandlové lupínky - loupané  
Ingredience
Káva 50 ml
Smetana 50 ml
Vejce
Cukr 60 g
Vanilkový pudink 2 lžíce
Hrušky
Hruškový koláč II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Mouku smícháme se špetkou soli a kypřícím práškem. Přidáme na vločky nakrájené máslo a vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho na 1 hodinu chladit. Rozmícháme kávu, smetanu, vejce, cukr, pudinkový prášek a skořici.

Oloupané hrušky nakrájíme na tenké plátky. Z těsta vyválíme plát (asi 0,5cm), kterým vyložíme vymazanou formu. Zvýšíme okraje asi na 2 cm. Těsto několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme na 180 °C asi 15 minut a pak necháme vychladnout.

Na předpečené těsto poklademe hrušky až po okraj korpusu, zalijeme je kávovou smetanou a posypeme lupínky. Pečeme dalších 25-35 minut dozlatova. Před podáváním necháme vychladnout. Pokud koláč vydrží do druhého dne, křehké těsto zvláční.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1
Reklama
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Hruškový koláč II.

Komentáře

  1. Šárka Rudlová   03.10.2009 | 16:14 | reagovat |

    Tak jsem zkoušela podruhé, těsta jsem udělala malinko víc a dala to na normální plech a hrušky i náplň rovnou a bylo to fajn.

  2. Šárka Rudlová   26.09.2009 | 13:00 | reagovat |

    Pekla jsem též v dortové formě a jelikož mi při pečení spadl jeden okraj, náplň pak malinko zatekla pod koláč a ten se špatně krájel, jinak ale moc dobré, určitě zkusím znovu!

  3. Olga Hefertová   27.08.2007 | 11:39 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem a udělala jsem základní chybu. Protože nemám kulatou formu na koláč, použila jsem dortovou a tak se stalo, že většina tekuté směsi mi z formy vytekla. Možná by bylo lepší smetanu i vejce ušlehat, aby směs nebyla úplně vodnatá a udržela se v hruškách. Jinak chuťově byl dobrý. Hodnotím za 2.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web