Autor:

Hruškový koláč II.

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Máslo 100 g
Voda 5 lžíce
Sůl  
Skořice
Mletá
1 lžička
Mandlové lupínky - loupané  
Ingredience
Káva 50 ml
Smetana 50 ml
Vejce
Cukr 60 g
Vanilkový pudink 2 lžíce
Hrušky
Hruškový koláč II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Mouku smícháme se špetkou soli a kypřícím práškem. Přidáme na vločky nakrájené máslo a vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho na 1 hodinu chladit. Rozmícháme kávu, smetanu, vejce, cukr, pudinkový prášek a skořici.

Oloupané hrušky nakrájíme na tenké plátky. Z těsta vyválíme plát (asi 0,5cm), kterým vyložíme vymazanou formu. Zvýšíme okraje asi na 2 cm. Těsto několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme na 180 °C asi 15 minut a pak necháme vychladnout.

Na předpečené těsto poklademe hrušky až po okraj korpusu, zalijeme je kávovou smetanou a posypeme lupínky. Pečeme dalších 25-35 minut dozlatova. Před podáváním necháme vychladnout. Pokud koláč vydrží do druhého dne, křehké těsto zvláční.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Reklama
Bazalkové tiramisu Dokonalé snoubenky: Jahody & rebarbora Články z

Komentáře k receptu: Hruškový koláč II.

Komentáře

  1. Šárka Rudlová   03.10.2009 | 16:14 | reagovat | závadný

    Tak jsem zkoušela podruhé, těsta jsem udělala malinko víc a dala to na normální plech a hrušky i náplň rovnou a bylo to fajn.

  2. Šárka Rudlová   26.09.2009 | 13:00 | reagovat | závadný

    Pekla jsem též v dortové formě a jelikož mi při pečení spadl jeden okraj, náplň pak malinko zatekla pod koláč a ten se špatně krájel, jinak ale moc dobré, určitě zkusím znovu!

  3. Olga Hefertová   27.08.2007 | 11:39 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem a udělala jsem základní chybu. Protože nemám kulatou formu na koláč, použila jsem dortovou a tak se stalo, že většina tekuté směsi mi z formy vytekla. Možná by bylo lepší smetanu i vejce ušlehat, aby směs nebyla úplně vodnatá a udržela se v hruškách. Jinak chuťově byl dobrý. Hodnotím za 2.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web