Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12x
1-
4.75 12 Francouzský hruškový koláč 5 1
Autor:

Francouzský hruškový koláč

Snadné
Ingredience
Vejce 2 ks
Voda 1 lžíce
Moučkový cukr 100 g
Polohrubá mouka 100 g
Rostlinný olej 1 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 lžička
Hrušky
2-3
3 ks
Ořechy
dle chuti
1 hrst
Skořice 1 lžička
Francouzský hruškový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem, nakonec lehce zapracujeme sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové (koláčové) formy, poklademe plátky hrušek, můžeme posypat trošičkou skořice pro vůni a posypeme mletými ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme do růžova (cca 175 °C 30 min.) Po vychladnutí lehce pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 12x)
Reklama
Rebarborový koláč s drobenkou Tip na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou Články z

Komentáře k receptu: Francouzský hruškový koláč

Komentáře

  1. Bu.blan   09.10.2012 | 11:29 | reagovat | závadný

    Byl to rychlý a dobrý piškot s hruškama,ale opakovat asi nebudu.

  2. cookham   06.06.2012 | 11:18 | reagovat | závadný

    Moc dobrý koláč.

  3. thellma   11.10.2011 | 10:30 | reagovat | závadný

    Rychlý a chutný.

  4. cuoco   18.09.2011 | 14:50 | reagovat | závadný

    =-O To je asi tento vyborny "tenky " nizky, ale ked sa mandle pomelu a zmiesaju so skoricou a vanilkovym cukrom atd. (frangipane) a daju sa pod hrusky ktore sa varia v sladkom ochutenom vine ,skorica, citronova kora cukor .atd...tak je naozaj super Francuzky <3

    1. TerezaJ.   18.09.2011 | 19:01 | reagovat | závadný

      Francúzi nepečú koláče vysoké 5 cm.

      1. Mirka   05.04.2014 | 7:31 | reagovat | závadný

        To mas pravdu Terezko, toto neni totiz zadny francouzsky kolac, to by musela byt vespod crusta, na ni napln z frangipane ( z masla, cukru , vejce, mletych mandli a citronove kury), pak ty hrusky, ktore sa varia v sladkom ochutenom vine ,skorica, citronova kora cukor ...jak pise Cuoco ...MNAM! 8-)

  5. Vilda Sivek   18.07.2011 | 23:47 | reagovat | závadný

    Po přečtení vašich komentářů jsem se rozhodlu zdvojnásobit ingredience vyjma cukru. Výsledek je velice dobrý a buchty je tak akorád na menší plech. Po upečení má buchta cca 3 cm na výšku a je moooc dobrá. Kombinace hrušky, skořice a ořechů je prostě skvělá. Rovněž chápu, že ve Francii mají raději nižší piškot a hodně ovoce což vyzkoušíme příště .-).

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vědci tvrdí: Máme ideál krásy. Modelka Kelly Brook je podle nich dokonalá! Vědci tvrdí: Máme ideál krásy. Modelka Kelly Brook je podle nich dokonalá!
Za nový nábytek teď ušetříte: Zapomeňte na dlouhé měsíce odříkání a využijte výprodeje Za nový nábytek teď ušetříte: Zapomeňte na dlouhé měsíce odříkání a využijte výprodeje
Pravda o hubnutí na dovolené: Proč přibereme až pět kilo a co s tím? Pravda o hubnutí na dovolené: Proč přibereme až pět kilo a co s tím?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web