Autor:

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Snadné
Těsto :
Polohrubá mouka 300 g
Máslo
nebo Hera - rozpuštěné
100 g
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva 1 ks
Bílý jogurt 250 g
Cukr krupice 160 g
Vanilkové aroma
nebo vanilkový cukr
1 lžička
Náplň z jogurtu :
Bílý jogurt 250 g
Vanilkový pudink 2,5 lžíce
Cukr krupice 2 lžíce
Žmolenka :
Polohrubá mouka 100 g
Moučkový cukr 100 g
Máslo
změklé
70 g
Vanilkový cukr
nebo skořicový
1 ks
Ingredience
Hrušky
cca
500 g
Skořice - mletá
dle chuti
 
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, jogurt, aroma, polohrubou mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku 21×36 cm, okraje trochu „povytáhneme“ stěrkou do výšky.
Jogurt smícháme s cukrem a pudinkem a nalijeme na koláč. Do jogurtu naskládáme kousky oloupaných hrušek bez jádřinců, které posypeme skořicí - dle chuti. Koláč nakonec posypeme drobenkou užmoulanou z mouky, cukrů a změklého másla a dáme péct do předehřáté trouby do zezlátnutí žmolenky a okrajů na střední teplotu (170-180 stupňů) - vyzkoušíme špejlí.

* Místo jogurtu do náplně můžeme použít měkký tvaroh.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
1
4.87 30 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 30x)
Reklama
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Komentáře

  1. Marta Žáková   21.08.2016 | 20:47 | reagovat | závadný

    Výborný. Vřele doporučuji.

  2. Romana   20.10.2013 | 13:55 | reagovat | závadný

    Jednoduchý recept i příprava,koláč je opravdu moc dobrý,je dobré dělat tlustější plátky hrušek,super! :-)

  3. Market   17.10.2013 | 9:59 | reagovat | závadný

    Jak dlouho se to peče, při jaké teplotě přibližně?

  4. TERCIE   01.01.2013 | 19:16 | reagovat | závadný

    Výýýýýýýýýýýýýýýborbý. :-)

  5. rkadlecova   21.09.2012 | 22:59 | reagovat | závadný

    Výborný, manžel si zakrojil ještě teplý ;-) . Také jsem pekla na větším plechu a těsta bylo akorát, aspoň víc vyniknou hrušky. Dělala jsem na robotu a příště zkusím změklou heru vyšlehat s cukrem, pak přidat žloutky, jak to obvykle dělám; rozpouštět ji mi připadá zbytečné, jen další špinavý kastrůlek :-( .

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web