Autor:

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Snadné
Těsto :
Polohrubá mouka 300 g
Máslo
nebo Hera - rozpuštěné
100 g
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva 1 ks
Bílý jogurt 250 g
Cukr krupice 160 g
Vanilkové aroma
nebo vanilkový cukr
1 lžička
Náplň z jogurtu :
Bílý jogurt 250 g
Vanilkový pudink 2,5 lžíce
Cukr krupice 2 lžíce
Žmolenka :
Polohrubá mouka 100 g
Moučkový cukr 100 g
Máslo
změklé
70 g
Vanilkový cukr
nebo skořicový
1 ks
Ingredience
Hrušky
cca
500 g
Skořice - mletá
dle chuti
 
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, jogurt, aroma, polohrubou mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku 21×36 cm, okraje trochu „povytáhneme“ stěrkou do výšky.
Jogurt smícháme s cukrem a pudinkem a nalijeme na koláč. Do jogurtu naskládáme kousky oloupaných hrušek bez jádřinců, které posypeme skořicí - dle chuti. Koláč nakonec posypeme drobenkou užmoulanou z mouky, cukrů a změklého másla a dáme péct do předehřáté trouby do zezlátnutí žmolenky a okrajů na střední teplotu (170-180 stupňů) - vyzkoušíme špejlí.

* Místo jogurtu do náplně můžeme použít měkký tvaroh.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1
5 17 5 1
Reklama
Pomerančový pudink Pohrajte si v kuchyni s pomeranči Články z

Komentáře k receptu: Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Komentáře

  1. Marta Žáková   21.08.2016 | 20:47 | reagovat |

    Výborný. Vřele doporučuji.

  2. Romana   20.10.2013 | 13:55 | reagovat |

    Jednoduchý recept i příprava,koláč je opravdu moc dobrý,je dobré dělat tlustější plátky hrušek,super! :-)

  3. Market   17.10.2013 | 9:59 | reagovat |

    Jak dlouho se to peče, při jaké teplotě přibližně?

  4. TERCIE   01.01.2013 | 19:16 | reagovat |

    Výýýýýýýýýýýýýýýborbý. :-)

  5. rkadlecova   21.09.2012 | 22:59 | reagovat |

    Výborný, manžel si zakrojil ještě teplý ;-) . Také jsem pekla na větším plechu a těsta bylo akorát, aspoň víc vyniknou hrušky. Dělala jsem na robotu a příště zkusím změklou heru vyšlehat s cukrem, pak přidat žloutky, jak to obvykle dělám; rozpouštět ji mi připadá zbytečné, jen další špinavý kastrůlek :-( .

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web