Autor:

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Snadné
Těsto:
Měkký tvaroh 250 g
Vejce 3 ks
Máslo
nebo Hera
180 g
Cukr krupice 150 g
Vanilkový cukr
nebo aroma
1 ks
Citronová kůra
- čerstvá
1 lžička
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1 ks
Ingredience
Hrušky
, očištěné, na klínky pokrájené, cca
800 g
Skořice - mletá  
Žmolenka
- hrubá mouka, cukr krupice, vanilkový cukr, změklé máslo
 
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Postup přípravy:

Na koláč používáme všechny suroviny pokojové teploty, i hrušky.

Těsto: žloutky vyšleháme s cukry a máslem do pěny, přidáme tvaroh, citronovou kůru (není nutná) a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto poklademe hruškami, jemně posypeme mletou skořicí a zasypeme žmolenkou.
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180°C) na cca 35-45 minut dorůžova.
Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
5 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Komentáře

  1. Tereza   13.08.2016 | 7:57 | reagovat | závadný

    Výborný koláč :-* . Upečený byl v mžiku, příprava byla taky snadná a div že na mě i kousek zbyl jak skvěle chutnal :-D .

  2. TheKacabi   19.10.2014 | 16:58 | reagovat | závadný

    chuťově výborný... ale nedávala jsem na plech, protože máme docela velký a toho těsta mi přišlo docela málo... dala jsem tedy na pekáč 20x35 cm a vyšla mi asi 5 cm vysoká buchta... trochu hůř se kontrolovalo, jestli už je těsto upečené, ale odhadla jsem to nakonec dobře

    1. recepty73   21.10.2014 | 8:55 | reagovat | závadný

      ...my radši méně buchty a více ovoce (tvarohu, krému...) ;-) vnitřní rozměr plechu 28x38 cm

  3. Lucie   19.10.2014 | 8:14 | reagovat | závadný

    Rychlý a moc dobrý, ale z jablíček Těch my máme dost, ale hrušku ani jednu.

  4. Zdena Václavíková   30.08.2014 | 8:49 | reagovat | závadný

    V půl sedmé jsem ho vytáhla z trouby a vylákala s ním všechny ospalce z postelí. Krásně tu zavoněl a je taky moc dobrý.

  5. Daniela   15.10.2013 | 12:37 | reagovat | závadný

    Z podobného těsta dělám bábovku, je dobrá a vláčná ale koláč s ovocem a žmolenkou je ještě lepší. Recept se mi moc líbí a budu podle něj péct i nadále. Děkuji :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web