Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
10 minut
3
porce
neuvedeno
autor: palenda

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 90
      g ovesné vločky kupuji jemné
    • 350
      ml mléko
    • 200
      ml voda
    • 1
      ks jablka
    • 30
      g rozinky
    • 2
      lžička med podle toho, jak chcete sladké, místo medu můžete použít i cukr
    • 10
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle orestujeme jablka, přidáme k nim rozinky a med (nebo cukr) - můžeme nechat lehce zkaramelizovat.
2
Potom zalijeme mlékem a vodou a nasypeme ovesné vločky (kupuji většinou jemné z Lidlu, jsou takové jemně namleté a nemusí se předem namočit). Když se začne vařit, stáhneme a při mírnější teplotě vaříme asi 5-10 minut, až kaše zhoustne. Běheme vaření občas promícháme.
3
Když je kaše moc hustá, lze naředit vodou, kdyby byla řídká, přidat vločky (ale většinou ještě lehce zhoustne, jak chladne). My máme radši kaši řidší.
4
Nakonec před servírováním posypeme skořicí.
5
Kaši lze různě obmněňovat, použít např. hrušky místo jablek, brusinky místo rozinek, určitě lze přidat ořechy atd. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu

  • palenda
    palenda |

    12. 3. 2015 10:38

    Zdeno, ano, to souhlasím, jeden recept tu je, ale je jiný postup a tady v tom receptu je právě jiné to, že se jablka (a event. další ingredience) restují na másle a kaše bude tím pádem chuťově trochu jiná.... Podobně by se dalo říct, že tu je několik receptů na sekanou, na guláš, na Míša řezy, na bábovku atd ...

  • Zdena
    Zdena |

    16. 2. 2015 12:55

    Prosím, nepřidávejte stále stejné recepty. Kaši s jablky, rozinkami a skořicí tu najdete.