Ovesná kaše s jablky a skořicí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • ovesné vločky
    • mléko
    • voda
    • jablka
    • rozinky
    • skořice - mletá
    • med popř. cukr či jiné sladidlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kaši vaříme v poměru 1 díl ovesných vloček, 1 díl vody a 1 díl mléka. Do hrnce dáme vločky s vodou a necháme pár minut odstát - vločky nabobtnají, trochu změknou a vodu z větší části vstřebají. Poté přilijeme mléko, přidáme na kostičky nakrájené jablko a hrst rozinek. Lehce přisladíme, přisypeme mletou skořici a vaříme do zhoustnutí kaše.
2
Na jednu porci dávám půl hrnku vloček, půl hrnku vody, půl hrnku mléka a polovinu menšího jablka.
3
Kaši můžeme připravit na různé způsoby - např. strouhaný kokos s kousky ananasu, banán + strouhaná čokoláda, brusinky + plátky mandlí, švestky + skořice, směs sekaných ořechů atp.; fantazii se meze nekladou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    29. 4. 2015 13:09

    Výborná, dávám 1.

  • Karca568
    Karca568 |

    8. 4. 2015 10:27

    byla suprova :-)

  • ANNA
    ANNA |

    5. 4. 2015 13:29

    Bylo to dobre

  • ANNA
    ANNA |

    5. 4. 2015 13:26

    Kase se povedla,se skorici chutnala nejvic :-)

  • Jana
    Jana |

    10. 3. 2015 18:42

    Kaše se povedla a moc mi chutnala, děkuji i za inspiraci různých přidaných ingrediencí, určitě to vyzkouším. :-)

  • Olča
    Olča |

    10. 1. 2015 16:53

    Děkuji za recept, povedlo se. "Vařila" jsem v mikrovlnce cca 4 minuty a super :-)

  • Michal
    Michal |

    22. 11. 2014 10:35

    Výborné, můžu doporučit :-)