Autor:

Hruškový džem se zázvorem

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Hrušky 950 g
Zázvor 40 g
Citronová šťáva
3 citróny
3 ks
Želírovací cukr
2:1
500 g

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Ovoce

Hrušky nakrájíme na kousky a pomačkáme rukou. Smícháme s citronovou šťávou a na malé kousky nakrájeným zázvorem. Přidáme želírovací cukr, přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty.
Dáme trošku džemu na studený talířek a pokud se zdá po vychladnutí málo tuhý, přidáme lžičku kyseliny citronové. Plníme do horkých sklenic a pořádně zavíčkujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
4.9 10 5 1

Komentáře k receptu: Hruškový džem se zázvorem

Komentáře

  1. Zuzana   01.09.2014 | 20:15 | reagovat |

    Tak jsem dneska zkusila tuhle marmeládku a nevim jestli jsem měla nějaký super zázvor ale těch 40 gramů mi udělalo marmeládu tak děsně štiplavou, že nebyla cítit chuť hrušek. Naštěstí mám hrušek dost, takže jsem přidala asi jednou tolik a už je to lepší. :) jen se hrušky ze začátku tvářily, že se jim nechce tuhnout, ale ja je nakonec přemluvila :) recept fajn, marmeláda je neobvyklá ale příště budu asi takto výraznou surovinu dávat postupně :)

  2. sarka rudlova   31.10.2013 | 19:26 | reagovat |

    Bombastická :-) Odpoledne jsem udělala várku z 0,5kg hrušek v domácí pekárně a teď přidělávám, byly jen dvě malé skleničky a to je sakra málo :-D Jo a želírovací cukr vůbec nedávám, ani do jiných džemů, dávám jen klasický cukr (podle chuti). Nikdy se nic nezkazilo. Musí se pak ale hodně odpařit voda, to dělám v mikrovlnce, aby nebyl džem moc řídký.

    1. Kačka Kuklice   03.06.2014 | 21:09 | reagovat |

      Dobrý den mohu se zeptat jak jej děláte bez želír. cukru?mslím tím přesnej počet surovin a postup. děkuji

      1. sarka rudlova   25.08.2014 | 7:39 | reagovat |

        Dobrý den, prostě se dá jen ovoce a cukr :-) Případně další přísady, jako třeba právě zázvor. Marmeláda pak není tak tuhá, trochu stéká, ale zase nádherně vynikne chuť ovoce. Myslím, že se tomu říká klevela. Dělám tak skoro všechny marmelády.

  3. lucie   16.10.2013 | 13:16 | reagovat |

    alena - na želírovacím přípravku jsem letos četla, pokud je marmeláda málo hustá, přidejte kyselinu citronovou, hustá byla dost, proto nemám odzkoušeno. ;-)

  4. alena   08.09.2013 | 18:08 | reagovat |

    recept je výborný, ale od které doby kyselina citronová funguje jako zahušťovadlo???? to jste pěkně ulítla a raději to vymažte.

    1. Marcela   07.12.2013 | 22:39 | reagovat |

      No tohle funguje už dost dlouho. Prostě to někdy zkuste. Do marmelady se hold jíška nedává...

  5. Zumbistka   17.07.2011 | 20:41 | reagovat |

    používám při nachlazení, 1 lžíci džemu do hrnečku, zalít horkou vodou a pít! jinak výborný i na bramborový placky..

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 spánkových poloh, které prozradí, jak jste na tom s milostným životem 7 spánkových poloh, které prozradí, jak jste na tom s milostným životem
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Který muž vám bude věrný? Berani jsou spolehliví, Vodnáři nepředvídatelní Který muž vám bude věrný? Berani jsou spolehliví, Vodnáři nepředvídatelní
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web