Autor:

Krůta po americku

Snadné
Ingredience
Krůtí maso
celá krůta
2 kg
Sůl  
Pepř mletý  
Cibule 2 ks
Margarín 20 g
Toastový chléb
opečený
5 plátek
Petrželka 4 lžíce
Vinná klobása 125 g
Drůbeží vývar
z kostky
70 ml
Šalvěj
sušená
1 lžička
Muškátový oříšek  
Máslo 20 g
Krůta po americku

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Nasekanou cibuli zesklovatíme na rozehřátém margarínu. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s cibulí, petrželkou, náplní vinné klobásy a vývarem. Nádivku okořeníme šalvějí, muškátem, osolíme a opepříme. Krůtu naplníme nádivkou, zašijeme, poklademe vločkami másla a zakryjeme alobalem. Pečeme hodinu, poléváme vypečenou šťávou. Alobal sejmeme a krůtu pečeme další hodinu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Cuketová pomazánka s pistáciemi Cuketa & lilek - skvělá dvojka pro konec léta Články z

Komentáře k receptu: Krůta po americku

Komentáře

  1. Jirka   18.12.2011 | 9:41 | reagovat |

    Hm, možná je to dobré, ale takto se krůta po americku nedělá a nikdy nedělala. Krůta se nacpe klasickou nádivkou, co se dává třeba do kuřete a za průběžného polévání máslem a vypečenou šťávou se peče tak dlouho, dokud při píchnutí pod křídlem nepřestane vytékat šťáva, což může trvat i 4 hodiny u větších ptáků. Jeliko je maso repativně suché, dělá se k němu speciální omáčka, do které se maso namáčí a podává se s červenou řepou a chlebem. už si to celé přesně s těmi přílohami nepamatuji, musel bych to někde hledat v Americké kuchařce, kterou teď ale nemám doma... Jinak krůta se neporcuje, ale maso se odřezává (plátky), tedy pokud nemáme nějakou chcíplotinu do tří kil. Klasická americká krůta míva nad 18 kg a do naší trouby se nevejde, do naší jsem dostat jen osmikilovou.

  2. Jana Hanusova   09.07.2005 | 1:01 | reagovat |

    Nadivka je vyborna, delam ji presne stejne, jen nekdy pridam na kousky nakrajene houby a nekdy pro zmenu oplachnute rozinky nebo susene /na pul hodiny namocene/ brusinky. Pokud potrebuji nadivky vice nez se vejde dovnitr, pecu nadivku v mensim pekacku v troube soucasne s krutou. Takto je nadivka vice opecena a stejne dobra.

  3. Lenka Zelná   18.01.2005 | 16:48 | reagovat |

    zajímavé, jen jsem asi netrefila přílohu - brambory vařené...)můžete mi prosím poradit??pokud možni co nejrychleji - chystám tímto pokrmem pohostit sobotní návštěvu..moc, moc, moc děkuji

  4. Mirka   13.10.2004 | 9:36 | reagovat |

    Nápadité,vhodné i do závitků a rolád.Dobře zpracovatelná nádivka.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web