Autor:

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Vepřové maso ve vlastní šťávě
- kvalitní konzerva (například Pikok z Lidlu, sedlácké ve skle), žádné mleté maso s přídavkem kuřecí
1 plechovka
Cibule 2 ks
Olej
co nejméně
 
Sůl
je-li třeba
 
Pepř mletý  
Dále
Vařené brambory  
Pažitka
nebo petrželka
 
Čerstvá zelenina
sezónní, dle chuti: cuketa, lilek, ředkvičky, kedlubny...
 
Olej  
Koření
nebo bylinky
 
Sojová omáčka
nebo sůl
 
Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Ze zeleniny, Vepřové

Brambory pro dva oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme.

Libovolnou, námi oblíbenou sezónní zeleninu (fazolky, papriky, cukety...) očistíme, pokrájíme a osmažíme na malém množství oleje na skus. Ochutíme sojovou omáčkou či solí, bylinkami, kořením.

Cibule oloupeme a pokrájíme na větší kostičky, které jen na opravdu minimálním množství oleje osmažíme dosklovata. Pak k cibuli přidáme vepřové maso ve vlastní šťávě, osolíme dle chuti a dobře opepříme (lze přidat i nastrouhaný česnek, majoránku, čerstvý tymián, drcený kmín...). Vše necháme na mírném plameni krátce provařit.

Brambory omastíme tukem z vepřové směsi a posypeme pažitkou, přidáme vepřovku, zeleninu a podáváme.

Tento recept určitě nepatří do kulinářské hitparády, ale je to rychlá a dobrá náhražka oběda, když není čas, prostor... například na chatu, při kempování...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web