Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě - kvalitní konzerva (například Pikok z Lidlu, sedlácké ve skle), žádné mleté maso s přídavkem kuřecí
    • 2
      ks cibule
    • olej co nejméně
    • sůl je-li třeba
    • pepř mletý
  • Dále
    • vařené brambory
    • pažitka nebo petrželka
    • čerstvá zelenina sezónní, dle chuti: cuketa, lilek, ředkvičky, kedlubny...
    • olej
    • koření nebo bylinky
    • sojová omáčka nebo sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory pro dva oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme.
2
Libovolnou, námi oblíbenou sezónní zeleninu (fazolky, papriky, cukety...) očistíme, pokrájíme a osmažíme na malém množství oleje na skus. Ochutíme sojovou omáčkou či solí, bylinkami, kořením.
3
Cibule oloupeme a pokrájíme na větší kostičky, které jen na opravdu minimálním množství oleje osmažíme dosklovata. Pak k cibuli přidáme vepřové maso ve vlastní šťávě, osolíme dle chuti a dobře opepříme (lze přidat i nastrouhaný česnek, majoránku, čerstvý tymián, drcený kmín...). Vše necháme na mírném plameni krátce provařit.
4
Brambory omastíme tukem z vepřové směsi a posypeme pažitkou, přidáme vepřovku, zeleninu a podáváme.
5
Tento recept určitě nepatří do kulinářské hitparády, ale je to rychlá a dobrá náhražka oběda, když není čas, prostor... například na chatu, při kempování...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.