Autor:

Celerová krémová polévka

45 minut PT0H45M
Porce: 4
Ingredience
Celer 300 g
Cibule 2 ks
Brambory 150 g
Citron 1 ks
Máslo 2 lžíce
Smetana ke šlehání 300 ml
Vývar 900 ml
Ocet 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Žloutek 2 ks
Celerová krémová polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Celer a brambory nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Citron omyjeme a okrájíme z něj proužky kůry, z poloviny citronu vymačkáme šťávu.
V kastrolu orestujeme celer a cibuli, zalijeme 200 ml smetany, přidáme kůru a přivedeme k varu. Poté přilijeme vývar, přidáme brambory, ocet, šťávu z citronu, cukr, sůl a pepř. Opět přivedeme k varu, oheň stáhneme na třetinu a pomalu vaříme, dokud brambory a celer nezměknou.
Polévku odstavíme, vyndáme z ní citronovou kůru a rozmixujeme dohladka, znovu přivedeme k varu.
V misce rozšleháme zbytek smetany se žloutky. Polévku stáhneme z ohně a vmícháme do ní žloutky se smetanou, případně ji dochutíme solí. Polévku již nevaříme.
Podáváme s krutony.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Dýňová polévka se zázvorem Lehké polévky na zahřátí i na hubnutí Články z

Komentáře k receptu: Celerová krémová polévka

Komentáře

  1. Ifonne   18.11.2015 | 16:16 | reagovat |

    Ups! rozmixovala jsem i citronovou kuru :D ale chutna to dobre :)

  2. Zuzka   12.07.2015 | 14:35 | reagovat |

    naše rodina celer miluje v jakékoliv podobě, takže touto polévkou jsem se velmi zavděčila. Místo vývaru jsem použila 2 ks Bohatý bujon Knorr kuřecí v kelímku, mám ho moc ráda a používám téměř do každé polévky, je bez glutamátu, přidaných barviv a konzervantů, takže nemám výčitky, že nevařím svůj domácí vývar. A taky samozřejmě z časových důvodů je to pro mně výhodnější. Ocet jsem taky nepřidávala, byla kyselá akorát. Doporučuji.

  3. Petrusche   16.02.2015 | 10:26 | reagovat |

    Vynikající polévka. Vynechávám ocet, je tam citronová šťáva, ta to dokonale okyselí. Ocet je zbytečně aromatický.

  4. KaRa   10.04.2014 | 11:43 | reagovat |

    Vynikající...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web