Autor:

Celerová krémová polévka

45 minut PT0H45M
Porce: 4
Ingredience
Celer 300 g
Cibule 2 ks
Brambory 150 g
Citron 1 ks
Máslo 2 lžíce
Smetana ke šlehání 300 ml
Vývar 900 ml
Ocet 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Žloutek 2 ks
Celerová krémová polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Celer a brambory nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Citron omyjeme a okrájíme z něj proužky kůry, z poloviny citronu vymačkáme šťávu.
V kastrolu orestujeme celer a cibuli, zalijeme 200 ml smetany, přidáme kůru a přivedeme k varu. Poté přilijeme vývar, přidáme brambory, ocet, šťávu z citronu, cukr, sůl a pepř. Opět přivedeme k varu, oheň stáhneme na třetinu a pomalu vaříme, dokud brambory a celer nezměknou.
Polévku odstavíme, vyndáme z ní citronovou kůru a rozmixujeme dohladka, znovu přivedeme k varu.
V misce rozšleháme zbytek smetany se žloutky. Polévku stáhneme z ohně a vmícháme do ní žloutky se smetanou, případně ji dochutíme solí. Polévku již nevaříme.
Podáváme s krutony.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Celerová krémová polévka

Komentáře

  1. Ifonne   18.11.2015 | 16:16 | reagovat |

    Ups! rozmixovala jsem i citronovou kuru :D ale chutna to dobre :)

  2. Zuzka   12.07.2015 | 14:35 | reagovat |

    naše rodina celer miluje v jakékoliv podobě, takže touto polévkou jsem se velmi zavděčila. Místo vývaru jsem použila 2 ks Bohatý bujon Knorr kuřecí v kelímku, mám ho moc ráda a používám téměř do každé polévky, je bez glutamátu, přidaných barviv a konzervantů, takže nemám výčitky, že nevařím svůj domácí vývar. A taky samozřejmě z časových důvodů je to pro mně výhodnější. Ocet jsem taky nepřidávala, byla kyselá akorát. Doporučuji.

  3. Petrusche   16.02.2015 | 10:26 | reagovat |

    Vynikající polévka. Vynechávám ocet, je tam citronová šťáva, ta to dokonale okyselí. Ocet je zbytečně aromatický.

  4. KaRa   10.04.2014 | 11:43 | reagovat |

    Vynikající...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web