Celerová polévka II.

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: andrulka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g celer
    • 50
      g rostlinné máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      dl mléko
    • pepř mletý
    • petržel
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer očistíme, nakrájíme na kostičky nebo nudličky a uvaříme ve vývaru nebo osolené vodě téměř doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vývarem, provaříme a přidáme do polévky. Před dohotovením přidáme mléko, pepř a povaříme.
2
Na talíři doplníme zelenou petrželkou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KaRa
    KaRa |

    8. 2. 2014 17:11

    Vynikající...

  • SKSandy
    SKSandy |

    29. 3. 2013 14:59

    Já přidávám ještě jednu cibuli nadrobno nakrájenou a zpěněnou na másle. Z koření přidávám ještě mletý kmín, bobkový list a nové koření. Polévka je jemná a dobrá :-) hodím foto.

  • Světlana
    Světlana |

    4. 6. 2007 21:58

    Pokud někoho děsí kostky celeru v polévce ( u nás ano:-) ), tak celer nastrouhám najemno. Chuť polévky zůstává, ale je to jemné, aniž by to byla krémová polévka.