Celer z trouby

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g celer , očištěný
    • sůl
    • 1
      lžíce ocet nebo citronová šťáva
    • 100
      g anglická slanina nebo jiná uzenina
    • 80
      g sýr niva , nastrouhaná, cca
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • máslo
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer pokrájíme na plátky, které uvaříme v osolené vodě s octem na skus, pak scedíme, pokrájíme na kostky a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou slaninu, Nivu, žloutky, opepříme a promícháme. Nakonec vmícháme sníh, směs dáme do mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou a zapečeme na 180 stupňů v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovou oblohou.
2
Uzeninu můžeme vynechat a máme bezmasý pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nvjt6
    nvjt6 |

    23. 1. 2017 15:30

    Zajímavé a dobré. Zbyl mi celer a jelikož ho moc často nevyužívám, tak jsem hledala kam s ním. Díky za recept. :-)

  • Jitka
    Jitka |

    2. 1. 2017 18:44

    Vyborne :-))

  • Eva Hubičková
    Eva Hubičková |

    29. 1. 2016 13:31

    Vynikající, není co vylepšovat.

  • Petra
    Petra |

    24. 3. 2015 13:17

    Děkujeme za skvělý oběd, bylo to výborné :-) .

  • Slávka Votavová
    Slávka Votavová |

    21. 6. 2014 22:31

    Celer máme rádi jakkoli upravený. Pěkný recept a za něj velká pochvala.

  • Radka
    Radka |

    26. 2. 2014 18:19

    Celer mám ráda a přidávám ho všude, kde se dá. Do polévek, pomazánek atd. No a takhle pečený je také výborný a nechal by se jíst samotný, myslím bez přílohy. Budu péct často a obměňovat chutě.