Autor:

Celerák na plech

Obtížné
Ingredience
Celer 600 g
Brambory 600 g
Tvrdý sýr 150 g
Vejce 3 ks
Mléko 1/4 l
Cibule 1 ks
Uzeniny 150 g
Majoránka  
Česnek  
Sůl  
Pepř mletý  
Máslo 50 g
Celerák na plech

Postup přípravy:

Celer uvaříme a nastrouháme nahrubo. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, postrouháme najemno a přidáme k celeru.

Na pánvi zpěníme cibulku a osmahneme uzeninu, kterou přidáme k celeru a bramborám. Přidáme nastrouhaný sýr, žloutky smíchané s mlékem, sůl, pepř, majoránku, česnek, či koření dle vlastní chuti. Pořádně promícháme.

Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Vše rozprostřeme do zapékací mísy či plechu vymazaného máslem a vysypaného strouhankou, poklademe plátky másla a dáme péct cca 45 minut do trouby.

Těsně před dokončením lze ještě posypat strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.55 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 12x)
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Celerák na plech

Komentáře

  1. Oggy007   26.02.2012 | 21:22 | reagovat | závadný

    Nic moc, spis nic nez moc.... Dostali jsme domu celer, tak jsme chteli neco zkusit, ale tohle uz priste delat asi nebudeme :-) NEkomu to mozna chutna, nas to neoslovilo

  2. ajkal   15.02.2012 | 16:15 | reagovat | závadný

    makačka :) místo mléka jsem dala smetanu a hromadu kabanosu...můžu vám říct,že manžel celer nemá rád,ale plech zmizel v jeho rukou raz dva :D

  3. Aryapavel   08.10.2011 | 22:58 | reagovat | závadný

    Dalo to spoustu práce, ale výsledek stál za to...

  4. wolf50   20.03.2011 | 12:05 | reagovat | závadný

    Dnes jsme dělali a moc jsme si pochutnali, takže za 1! Je to lehké a se zeleninovou oblohou fantastické. A chutná i studené.

  5. Zora Manasová   03.08.2008 | 16:32 | reagovat | závadný

    Na jeseň vyskúšam z kalerábu (kedlubny), zeler je na náš vkus na tanieri príliš aromatický.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web