Autor:

Maková buchta - skvělá a rychlá

Střední
těsto
Polohrubá mouka 1/2 l
Cukr 1/4 l
Mléko 1/4 l
Olej
hořčičná sklenka ( tj. asi 1 dcl )
 
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva
náplň
Mák mletý 2 hrnek
Mléko 2 hrnek
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr krupice 10 lžíce
Skořice - mletá  
drobenka
Hladká mouka 1/2 hrnek
Hrubá mouka 1/2 hrnek
Cukr krupice 1/2 hrnek
Hera
nebo másla
1/4 hrnek
Maková buchta - skvělá a rychlá

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Nejprve si připravíme makovou nádivku: mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání vaříme 5-10 min. Do uvařené husté hmoty přisypeme cukr, vanilkový cukr, skořici a dobře promícháme.

Pak začneme připravovat těsto. Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vysokým okrajem. Poté na to lžící děláme hromádky z připravené makové náplně. Nakonec posypeme drobenkou, (kterou připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a zpracujeme dohromady) a dáme péct do předem předehřáté trouby. Pečeme do zezlatovění povrchu.

Je to skvělá buchta, která se vždycky podaří. Je vysoká, takže vhodná pro velkou rodinu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 98 x
1-
4.65 98 5 1
Perníkový dort Království z perníku Články z

Komentáře k receptu: Maková buchta - skvělá a rychlá

Komentáře

  1. Petronela   27.10.2016 | 15:47 | reagovat |

    Ráda bych zkusila, ale ještě jsem se nesetkala s mírou 1/4 hrnek hery... Prosím, co to znamená? To je rozpuštěná hera v čtvrtlitrovém hrnku do 1/4? nebo cca kolik to je? Mohla bych poprosit o odpověď, děkuji P. :-)

  2. Antica   16.01.2016 | 15:21 | reagovat |

    Dobrá buchta, ale opravdu bych dala do všeho výrazně méně cukru.. :-*

  3. Radek   11.04.2015 | 8:27 | reagovat |

    Bože to nemůžete napsat jako člověk ty ingredience? 1/4 hrnku hery atd? Jak to mám měřit? :-S

  4. DájaH   14.10.2014 | 18:07 | reagovat |

    Léty prověřená stálice v našem rodinném "repertoáru".........vynikající je "trojkombinace", tj. střídavě nakladené kopečky makové a tvarohové náplně a povidel, přičemž zachovám množství makové náplně a ty dvě jsou co do množství navíc, takže buchta je bohatá a velmi vláčná. Na rodinných oslavách spolehlivě převálcuje klasické kupované zákusky a mizí jako první.

  5. susenka   18.08.2014 | 20:45 | reagovat |

    Maku jsem teda musela dat vyrazne vic nez dva hrnky, urcite dva a pul az tri. Jinak se buchta povedla, je dobra. Jedla jsem jeste variantu s pulenymi svestkami.

1 2 3 4 ... 7 ... 13 ... 19 ... 25 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web