Maková bábovka - bez vajec

Snadné
Ingredience
Celozrnná mouka 1 hrnek
Mléko
1-2
2 hrnek
Mák 1 hrnek
Prášek do pečiva 1 ks
Hnědý cukr
hnědy
1 hrnek
Rozinky 3 lžíce
Ořechy
nebo mandle
2 lžíce
Vanilkový cukr
nebo pomerančová kůra nebo skořice
1 ks
Maková bábovka - bez vajec

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Celý mák namočíme na 1 hodinu do hrnku s mlékem.
Smícháme celozrnnou mouku s cukrem a práškem do pečiva.
Přidáme podle chuti rozinky (nejlepší jsou namočené alespoň na hodinu, nejlépe přes noc, v rumu) nebo ořechy (mandle).
Ochutíme nastrouhanou citrónovou kůrou nebo skořicí nebo vanilkovým cukrem.
Suché ingredience zalejeme mákem s mlékem.
Hustotu těsta upravíme mlékem tak, aby se dalo dobře nalévat do bábovkové formy. Formu můžeme vymazat máslem a vysypat strouhaným kokosem (nebo moukou).
Pečeme asi na 170 °C 45 minut.
Během pečení troubu zbytečně neotvíráme. Bábovku zkontrolujeme špejlí, jestli je dobře propečená, a vyklopíme.
Tato bábovka je jednoduchá, rychlá a mooooc dobrá. Celý mák křupe mezi zuby.
Můj Australan ji naprosto zbožňuje, musím ho brzdit, aby ji nesnědl na jedno posezení sám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.25 8 5 1
Reklama
Perníkový dort Království z perníku Články z

Komentáře k receptu: Maková bábovka - bez vajec

Komentáře

  1. Karin   23.01.2016 | 19:04 | reagovat |

    Je perfektní,hnědého cukru jen půl hrnku a trochu medu mnam <3

  2. zuzana77   12.01.2014 | 13:06 | reagovat |

    výborná, delala jsem z polohrubý mouky a přidala jsem do ní ješte sušené meruňky.

  3. zazena   11.11.2012 | 8:32 | reagovat |

    Bábovka naprosto skvělá.Dala jsem normální krystal cukr,polohrubou mouku,skořici-úžasné!!!Doporučuji.Mák pomletý,tolik to nekřupe.

  4. Monika   28.10.2012 | 21:08 | reagovat |

    Mozem potvrdit, babovka je naozaj vynikajuca. Jej priprava je velmi jednoducha a vysledok uspokoji aj tych najnarocnejsich milovnikov maku. Ako velke plus by som vyzdvyhla, ze je vlacna a spravne stavnata. Vdaka za recept.

  5. Nina   16.08.2012 | 3:17 | reagovat |

    Dneska jsem upekla, uzasny recept, krasne krupave !

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web