Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
30 minut
2
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso prsa
    • 1
      ks paprika - žlutá zelenina
    • 1
      ks rajče Červené rajče střední
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka kari koření
    • 1
      špetka pepř celý mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balíček rýže
    • 2
      lžíce smetana na vaření 2-3 lžíce, podle množství a chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou cibulku osmahneme na pánvičce dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí prsní řízky. Mícháme. Necháme chvíli podusit ve vlastní šťávě, ale kontrolujeme, aby se nám to nepřipálilo. Asi po 5 minutách zlehka oslíme, opepříme a přidáme kari koření, vše podle chuti (musíte vyzkoušet, ale radši méně než více). Přilejeme trochu horké vody a necháme tak 10 minut podusit (občas promícháme). Poté přidáme nakrájená rajčata a papriku, zamícháme.
2
Maso nikdy nesmí být úplně pod vodou, necháváme vždy vody jen minimálně, tak do poloviny výšky masa, občas dolejeme, pokud je vody málo. Znovu necháme podusit asi 10 minut, občas promícháme. Zkusíme, jestli je maso měkké, pokud ne, necháme ještě dusit. Ochutnáme a dochutíme. Přidáme trochu smetany na vaření a zamícháme. Povaříme ještě 3 minuty a máme hotovo.
3
Podáváme za tepla s rýží.
4
**PŘIBLIŽNÁ CENA TOHOTO JÍDLA PRO DVĚ OSOBY JE 60Kč**
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jerry2004
    jerry2004 |

    2. 10. 2016 10:55

    výborný

  • jerry2004
    jerry2004 |

    30. 9. 2016 16:12

    Super

  • jerry2004
    jerry2004 |

    30. 9. 2016 16:11

    Sjúpr recept rodičům chutnalo doopravdy pecka a dokáže to i 12letý kluk : <3 .

  • tzaeeet
    tzaeeet |

    8. 9. 2014 14:46

    moje slová brácho. asi jsem se do tebe zamilovala <3

  • andy
    andy |

    23. 3. 2014 16:29

    Je mi teprve 14 a ten recept jsem dala dcl dobře!! :DDD

  • mirec
    mirec |

    26. 1. 2014 17:46

    Zrovna jsem to dojedl. Prostě bomba, olizuju se až za ušima a hlavně to zvládne i amatér jako jsem já.

  • Martin
    Martin |

    16. 10. 2013 13:20

    lehké na přípravu a skvěle chutná! Doporučuji

  • Trimila
    Trimila |

    24. 3. 2013 15:09

    Ano, snadná příprava, výborný výsledek. Děkuji za inspiraci!

  • little boy in big world
    little boy in big world |

    2. 1. 2012 14:19

    zdravím, jsem uplný začátečník ve vaření, začal jsem bydlet sám, a tenhle recept jsem zvládl v pohodě, jenom jsem si ho trochu vylepšil a přidal chilli omáčku a sójovou omáčku, jako přilohu basmati rýži, a bylo to uplně božské :) děkuji za recept.... PS: dal jsem za to 15 liber, což není rozhodně 60 kč ale i tak díky :D

  • Sarah_Daehn
    Sarah_Daehn |

    28. 9. 2011 15:20

    Jenom bych neřekla, že je to středně obtížné :o) Ale jinak výborné !!