Autor:

Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 2
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
1 ks
Paprika - žlutá
zelenina
1 ks
Rajče
Červené rajče střední
1 ks
Cibule 1 ks
Kari
koření
1 špetka
Pepř celý
mletý
1 špetka
Sůl 1 špetka
Rýže 1 balíček
Smetana na vaření
2-3 lžíce, podle množství a chuti
2 lžíce
Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

Postup přípravy:

Nakrájenou cibulku osmahneme na pánvičce dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí prsní řízky. Mícháme. Necháme chvíli podusit ve vlastní šťávě, ale kontrolujeme, aby se nám to nepřipálilo. Asi po 5 minutách zlehka oslíme, opepříme a přidáme kari koření, vše podle chuti (musíte vyzkoušet, ale radši méně než více). Přilejeme trochu horké vody a necháme tak 10 minut podusit (občas promícháme). Poté přidáme nakrájená rajčata a papriku, zamícháme.

Maso nikdy nesmí být úplně pod vodou, necháváme vždy vody jen minimálně, tak do poloviny výšky masa, občas dolejeme, pokud je vody málo. Znovu necháme podusit asi 10 minut, občas promícháme. Zkusíme, jestli je maso měkké, pokud ne, necháme ještě dusit. Ochutnáme a dochutíme. Přidáme trochu smetany na vaření a zamícháme. Povaříme ještě 3 minuty a máme hotovo.

Podáváme za tepla s rýží.

PŘIBLIŽNÁ CENA TOHOTO JÍDLA PRO DVĚ OSOBY JE 60Kč

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2+
4.33 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 9x)
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

Komentáře

  1. jerry2004   02.10.2016 | 10:55 | reagovat | závadný

    výborný

  2. jerry2004   30.09.2016 | 16:12 | reagovat | závadný

    Super

  3. jerry2004   30.09.2016 | 16:11 | reagovat | závadný

    Sjúpr recept rodičům chutnalo doopravdy pecka a dokáže to i 12letý kluk : <3 .

  4. mirec   26.01.2014 | 17:46 | reagovat | závadný

    Zrovna jsem to dojedl. Prostě bomba, olizuju se až za ušima a hlavně to zvládne i amatér jako jsem já.

  5. Martin   16.10.2013 | 13:20 | reagovat | závadný

    lehké na přípravu a skvěle chutná! Doporučuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web