Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 55
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kristalka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      ks hera
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 2
      balíček tvaroh
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
  • Dále
    • ovoce dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze surovin na těsto smícháme jakousi drobenku a polovinu jí nasypeme na vymazaný vysypaný plech. Nalejeme tvarohovou náplň, posypeme ovocem (výborný je ananas, jahody, ostružiny...) a nasypeme druhou polovinu těsta. Upečeme.
2
Buchta je rychlá a výborná ještě třetí den, pokud ji dáme do chladničky.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Josef
    Josef |

    11. 2. 2017 20:50

    Výborná,použil jsem borůvky mražené a vlašské ořechy púlky.k hořké kávě nebo čaji je i poměr cukru v těstě i náplni akorád. :-)

  • Marek
    Marek |

    17. 1. 2017 06:12

    Parádní buchta ! U nás zabodovala ,děkuji .

  • Marek
    Marek |

    17. 1. 2017 06:12

    Parádní buchta ! U nás zabodovala ,děkuji .

  • DastyX
    DastyX |

    25. 2. 2016 10:47

    je to opravdu hodně sladké. I když jsem dala do tvarohu je 3/4cukru, tak i v te drobence je příliš mnoho cukru. Jinak se buchta dobře dělá, hezky vypadá, ale příště dám jen půl hrnku do drobenky a půl hrnku do tvarohu.. :-)

  • Gabca
    Gabca |

    5. 2. 2016 21:24

    Tak buchta je skvela,dnes jsem vyzkousela. Mohu jenom doporucit!

  • Gabca
    Gabca |

    5. 2. 2016 21:24

    Tak buchta je skvela,dnes jsem vyzkousela. Mohu jenom doporucit!

  • martina
    martina |

    20. 6. 2015 22:06

    koláč je vynikající, prosím doplnit k receptu čas a stupně pečení, děkuji

  • Hana
    Hana |

    22. 5. 2015 08:48

    Zdravím buchta moc dobrá kombinace tvarohu a ovoce nikdy nezklame ;-) Dělala jsem ještě podobně jen místo tvarohu byl pudink a já to vylepšila tvarohem,který jsem zamíchala do teplého pudinku a dala na drobenku ovoce jsem dala jahody a na část rybíz z mrazáku a bylo to moc dobré :-)

  • lENKA
    lENKA |

    7. 5. 2015 13:54

    Zdravím, tak jsem včera vyzkoušela a hned za tepla ochutnala a je výborná!!! :-)) Sice jsem se lekla řídkého tvarohu jak tady někdo psal, ale vše dopadlo na 1*. Bude premiéra před snachou :-) Díky za recept, Lenka

  • Vit
    Vit |

    18. 2. 2015 17:10

    Hrnek je 250ml... :) :-)

  • Vit
    Vit |

    18. 2. 2015 17:10

    Hrnek je 250ml... :) :-)

  • Vit
    Vit |

    18. 2. 2015 17:10

    Hrnek je 250ml... :) :-)

  • Honza
    Honza |

    6. 1. 2015 09:30

    Ahoj jen bych se zeptal - jak velký hrnek by se měl asi tak použít ? Chtěl bych to vyzkoušet. Díky Honza

  • Simona
    Simona |

    15. 10. 2014 17:06

    zkoušela jsem těž, a moc moc chutnala. tento víkend bude znovu. :-)

  • Luca
    Luca |

    25. 7. 2014 09:28

    Buchta výborná a jednoduchá, dělala jsem ji s malinama a rybízem. Vyzkoušim určitě s jahodama. Přiště dám jen mín cukru, je to až dost sladké :-) .

  • Jana
    Jana |

    18. 6. 2014 16:24

    Výborná buchta,zrovna z dcerou konzumujeme ;-)

  • Verca
    Verca |

    24. 4. 2014 15:13

    Dobry den dneska zkousim poprve....tak snad se povede a bude dobra ;-) u nas mame strasne moc radi buchty s tvarohem tak se snad povede :D

  • jana
    jana |

    17. 3. 2014 18:32

    Výborné řezy !!!! rychlé!! Jednoduché. Trochu méně cukru dávám,ať nejsou moc sladké ! Je to Mňam a hned se po nich zapráší. :-)

  • Jana
    Jana |

    20. 10. 2013 15:58

    je dobra,ale přiště min cukru je moc sladka!!!!

  • VV
    VV |

    9. 7. 2013 14:16

    Lucko, spodni testo urcite dopredu nepect. Normalne dat spodni vrstvu na to tvaroh a ovoce a horni vrstvu a dat upect :-)

  • Lucka
    Lucka |

    4. 7. 2013 12:32

    Holky, spodní těsto trošku upečete předtím než na něj dáte tvaroh ?

  • Kája
    Kája |

    13. 6. 2013 18:35

    Prosím, na jakou velikost plechu je buchta nejlepší, aby nebyla moc nízká?

  • Lucka
    Lucka |

    17. 5. 2013 15:49

    doporučuji vyzkoušet s rebarborou (nakrájet na kostičky, posypat cukrem, nechat chvíli pustit štávu), nemá chybu..:o)

  • Alena
    Alena |

    30. 4. 2013 14:37

    Peču dnes podruhé, naprosto skvělý a snadný koláč (pekly se mnou i děti). Jen místo Hery dávám máslo. Díky super recept.

  • Milan
    Milan |

    18. 4. 2013 09:08

    8-) dnes budemepect poprve tak jsem zvedavej jak to vykouzlim s jahodama <3

  • Livia
    Livia |

    31. 3. 2013 13:10

    a kam ide ta Hera? Platky Hery navrch kolaca pred vlozenim do rury? <:-)

  • Domca
    Domca |

    29. 3. 2013 07:56

    Buchta vypáda výborne musím ju skusíť,ale zaujmálo by má ta hera ako jeden kus ako celá ta hera alebo fakt len kusok tej hery.Díky za odpoveď :-)

  • Pavla
    Pavla |

    27. 3. 2013 14:11

    Dnes jsem pekla poprvé ale něco tak jednoduchýho a luxusního jsem dlouho nejedla, Do připštího dne nevydrží,je fakt úžasná..s broskvemi a kdo chce kopec šlehačky...skvělý zážitek.dávám za 1.... :-)

  • Hanka
    Hanka |

    22. 2. 2013 21:49

    Vyborna buchta! Dneska jsem ji pekla poprve a uz po me chce navsteva recept :-D .a

  • klára
    klára |

    14. 12. 2012 18:31

    ahoj dneska sem ji pekla dala sem tam černý rybíz a banán a tato kombinace je super kyselé se sladkým je to báječné :-)

  • Hanka
    Hanka |

    10. 11. 2012 11:03

    Peču po několikáté, je luxusní...všem chutná a chtějí recept ;-) ;-)

  • Zdeňka G.
    Zdeňka G. |

    2. 11. 2012 13:53

    Kamoška ji dělala s povidlama a byla exkluzivní. <:-)

  • Lenka
    Lenka |

    29. 10. 2012 12:14

    Skvělá buchta,jednoduchá,rychlá,ale hlavně velmi chutná,dělala jsem ji s kompotovanými broskvemi a musím říct,že jsem sklízela samé pochvaly.

  • Denulag
    Denulag |

    21. 6. 2012 08:53

    Výborná buchtička :-) již peču asi podesáté a neustále sklízím pochvaly :-[ jednoduchá, rychlá, bezkonkurenční :)

  • MartikK
    MartikK |

    30. 5. 2012 20:15

    Opravdu vynikající a hlavně rychle připravená. Nejspíš bude i rychle snědená :)) Pekla jsem na velkém plechu s vyšším okrajem a těsta bylo akorát, ale náplň příště udělám aspoň ze tří tvarohů, bylo jí málo. Navíc jsem ji udělala moc řídkou, protože jsem měla tvarohy ve vaničce a ty jsou řidší než balíčkovaný tvaroh, a to jsem ani nedala celý hrnek mléka. Ovoce (kousky jahod) jsem zamíchala přímo do tvarohové náplně. Dávám za jedna a přesunuji do oblíbených receptů.

  • Marriet
    Marriet |

    1. 5. 2012 07:46

    Super buchta, už ji peču podruhé. :-) Druhý den je ještě lepší, mňam, mňam

  • Jaňule
    Jaňule |

    23. 4. 2012 15:47

    Jak dlouho ji pečete? O:-)

  • ja-bara
    ja-bara |

    21. 4. 2012 11:15

    Je opravdu jednoduchá,vypadá dobře a skvěle chutná.

  • Lenka
    Lenka |

    10. 4. 2012 13:10

    ja jsem nedávno pekla dala švestkovy kompot byla vynikající :-D

  • iris28
    iris28 |

    9. 4. 2012 10:57

    Vynikající,lehká,upečená hned,dala jsem kompotované meruňky a fakt vynikajícíí,vynikající :) :-*

  • Stálý měsíční plat
    Stálý měsíční plat |

    31. 3. 2012 19:58

    Možnost stálého měsíčního platu bez zadnych investic, krome vaseho casu. Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info.Z odkazu si vymazte pomlcky

  • Mončouš
    Mončouš |

    31. 3. 2012 12:48

    zkoušela jsem s meruňkovým kompotem a výborná :-* už aby bylo léto a dalo se vyzkošet i čerstvé ovoce ;-)

  • marie29
    marie29 |

    29. 3. 2012 22:43

    Opravdu skvělá buchta, dělala jsem ji s rybízem a podruhé pak s čerstvýma jahodama a mizela závratnou rychlostí..dávám za 1 8-) P.S. Mirko, já jsem cukr dala do těsta krupicový a do náplně moučku.

  • mirka
    mirka |

    29. 3. 2012 20:09

    jaký cukr,moučka nebo krystal?

  • ODY
    ODY |

    26. 3. 2012 16:35

    vyzkouseno z cerstvymi jahodami delikatesa <3 <3

  • Irena
    Irena |

    22. 3. 2012 17:32

    Jistě, bude to dokonce o kus lepší :) Já z hery vůbec nepeču :-\

  • vachycka
    vachycka |

    22. 3. 2012 15:56

    Lidicky ja se teprve ucim pect. :o) Muzu misto hery dat obycejne maslo?

  • Idi
    Idi |

    22. 3. 2012 14:37

    Je výborná! Peču jí už asi popáté, buď s kompot.broskvemi nebo čerstvými jahodami. V létě zkusím i jiné ovoce ;-)

  • routteer
    routteer |

    15. 3. 2012 19:36

    Ahoj... Možnost stálého měsíčního platu Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky...

  • Kamyla
    Kamyla |

    10. 2. 2012 16:39

    mňamka, jen píště uberu cukr ;-) . Ukládám do oblíbených, díky.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    22. 11. 2011 13:26

    Moc dobrá ;-)

  • Ewka
    Ewka |

    11. 10. 2011 18:25

    Je výýýýýborná, pečeme "už" po 2.. Prvně se švestkami a broskvemi a dnes jen s broskvemi, ale chutnala by nám i bez ovoce. Snadná, rychlá a hlavně CHUTNÁ 8-)

  • hakki
    hakki |

    28. 9. 2011 12:40

    Ještě bych jen doplnila, že jsem pekla s polovinou cukru (dělala jsem s kanadskýma boruvkama) a co se týče doby pečení, musela jsem nechat podstatně déle, než je tu v komentářích napsané, nakonec jsem to vytáhla při 165 až po 50 minutách, jak drobenka začala chytat barvu. Ale už není a manžel prohlásil, že zítra by si dal znovu :-)

  • hakki
    hakki |

    28. 9. 2011 12:35

    Super, jen se doma po něm zaprášilo.

  • Alfinka
    Alfinka |

    21. 9. 2011 15:39

    Už se mi peče, jsem zvědavá jak bude chutnat :-)

  • Rola
    Rola |

    11. 8. 2011 23:53

    Super mňamka... Všichni jsme si pochutnali. DOPORUČUJI!!!!

  • LENKA  ADAMICOVA
    LENKA ADAMICOVA |

    6. 7. 2011 19:15

    výborné ;-)

  • monika.mal
    monika.mal |

    29. 4. 2011 18:20

    Rychlá, skvělá, jednoduchá

  • iva
    iva |

    2. 3. 2011 17:00

    Pekla jsem v horkovzdušné troubě při 165 stupních asi půl hodiny. Dala jsem kompotované broskve a je skvělá. Rychlá, jednoduchá a vynikající. :-)

  • Jana
    Jana |

    25. 11. 2010 14:26

    Na koilik stupnu a jak dlouho pecete? A muze se dat i kompotovane ovoce?

  • Fanfan
    Fanfan |

    14. 11. 2010 13:04

    Výborná variace na švédský koláč, po kterém se mohu utlouci.. S ovocem ještě lepší, jen příliš zvlhnout nestihne. :-)

  • Lenka Nejezchlebová
    Lenka Nejezchlebová |

    14. 5. 2010 13:05

    Byla to mňamka. Měla jsem pouze zmrazené jahody, tak jsem je použila a vůbec to nevadilo. Všichni si pochutnali. Navíc oceňuji opravdu snadnou přípravu. Musím dát 1*

  • Monika M
    Monika M |

    10. 11. 2009 18:40

    Dnes dělám podruhé, napoprvé sklizeny ovace.. :-)) Na první pokus jsem použila mandarinky a teď na půl borůvky a napůl ananas, uvidíme co z toho bude ;-)) určitě doporučuji!

  • Monika M
    Monika M |

    10. 11. 2009 18:40

    Dnes dělám podruhé, napoprvé sklizeny ovace.. :-)) Na první pokus jsem použila mandarinky a teď na půl borůvky a napůl ananas, uvidíme co z toho bude ;-)) určitě doporučuji!

  • Lucka Zástěrová
    Lucka Zástěrová |

    23. 8. 2009 20:41

    moje znamka za jedna lehle snadne a dobre znam podobny recept, ale pracnejsi urcite doporucim

  • Jamat Jamat
    Jamat Jamat |

    11. 8. 2009 12:29

    Minule jsem zapomněla oznámkovat, takže známkuju až teď. Jedničku si určitě zaslouží. Druhý den z lednice byla ještě lepší!!!!

  • Jamat Jamat
    Jamat Jamat |

    7. 8. 2009 20:03

    Výborná buchtička, rychlá příprava, dělala jsem s borůvkama v plynové troubě cca 20 minut. Lahůdka!

  • Paja Zupa
    Paja Zupa |

    5. 8. 2009 00:45

    Rychle a snadno upečeno. Mám starou plynovou troubu, takže stupně odhaduji. Peču na střední až mírnější teplotu, tak 20 minut. Ovoce jsem zapoměla v mrazáku (ta skleróza), takže můžu potvrdit, že buchta je dobrá i samotná s tvarohem. Chutnala mi více než švédský koláč, který je podobný a jehož recept se také často objevuje. Jinak souhlasím s Danou - cukr je možné ubrat.

  • Lucie Kynclová
    Lucie Kynclová |

    12. 7. 2009 13:25

    Jak dlouho a na kolik stupňů pečete?

  • Hana Koukalová
    Hana Koukalová |

    11. 2. 2009 14:46

    Opravdu dobrota ! Hrnečkové odměřování surovin miluju = blesková příprava. Také jsem neměla ovoce, takže postačila povidla a výsledek super !!

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    7. 10. 2007 19:33

    Petro, já jsem dělala s mraženýma ostružinama, takže mražený rybíz bude určitě OK. Včera jsem neměla doma žádné ovoce, tak jsem na tvaroh dala malé kopečky marmelády z lesních plodů a bylo to taky dobré.

  • Petra Š.
    Petra Š. |

    6. 10. 2007 21:08

    Paní Dano, dávala jste mražený rybíz?

  • kokosek kokosek
    kokosek kokosek |

    23. 9. 2007 19:26

    výborná...z ananasem :-)

  • Dana
    Dana |

    19. 9. 2007 13:03

    Vyzkoušela jsem a mohu pochválit. Dělala jsem s červeným rybízem. Jen příště dám méně cukru, byla podle mě moc přeslazená. Ale jinak výtečná, jednoduchá a rychlá!!!!!!!!!!

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    14. 9. 2007 13:03

    Ivo, hrnky používám ty větší, 2,5 deci, tvaroh kostka a plech klasický velký s vyšším okrajem.

  • Iva
    Iva |

    14. 9. 2007 10:09

    Recept mi připomíná buchtu, kterou jsem nedávno jedla, a ta byla opravdu skvělá, svěží, vláčná, žádný "dusičnan". Prosím ale o doplnění: hrnek = dvě deci?? A jaký tvaroh používáte? Vanička / kostka? A plech normální velíkosti? Sorry, potřebuju to takhle detailně...