Autor:

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

50 minut PT0H50M
Střední
Ingredience
Hladká mouka
(lze použít 250g bílé a 250 g celozrnné špaldové)
500 g
Sůl 1 špetka
Mléko 250 ml
Droždí 21 g
Cukr krupice 100 g
Citronová kůra 1 špetka
Žloutek 3 ks
Máslo
(rozpuštěné)
120 g
Na potíraní
Vejce 1 ks
Mléko  
Hnědý rum  
K podávání
Med  
Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

1. Droždí nechte vzejít v mléce s lžící cukru. Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte citronovou kůru, žloutky, zbylý cukr a vlijte vzešlé droždí a rozpuštěné vlahé máslo.

2. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout, až zhruba zdvojnásobí objem. Z těsta oddělujte kousky, na lehce pomoučené ploše
vyválejte prameny asi centimetr silné a 25 cm dlouhé.

3. Tvarujte jidáše (stáčejte například jako spirálky). Nechte ještě jednou asi půl hodiny na plechu pokrytém pečicím papírem kynout. Troubu předehřejte na 180 °C, jidášky potřete vejcem promíchaným s mlékem nebo rumem, vložte do trouby a pečte krásně dozlatova. K jidáškům podávejte med.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Reklama
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Komentáře

  1. Marketa.A85   06.04.2015 | 12:44 | reagovat | závadný

    Potírané medem rozmíchaným s troškou rumu byly výborné, z poloviny těsta jsem udělala mazanec, obojí mělo úspěch :-)

  2. Nartounekv   19.04.2014 | 11:40 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem a jsou vynikající :) jako od babičky...

  3. Jitkakytka   02.04.2013 | 0:39 | reagovat | závadný

    Pokapané medem byly báječné! :-) :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web