Autor:

Jemná hrachová kaše

90 minut PT0H90M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Žlutý hrách 1 balíček
Smetana na vaření 1 ks
Sůl  
Hladká mouka  
Jemná hrachová kaše

Postup přípravy:

Hrách si přes noc namočíme. Ráno scedíme a pořádně propláchneme, dáme do hrnce, osolíme a vaříme 1 hodinu. Ochutnáme, zda je hrách měkký, pokud není, vaříme do změknutí a aby se voda vyvařila, ale ne celá, cca půl litru musí zůstat v kastrolu z hrachem.

Pokud je hrách měkký, dáme si ho i s kastrolem na prkénko a elektrickým mixérem rozmixujeme. Jakmile máme rozmixováno, přidáme smetanu pro jemnější chuť a zamícháme. Podle hustoty zahustíme rozmíchanou moukou s trochou smetany. Podáváme s chlebem a párkem nebo uzeným masem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1

Komentáře k receptu: Jemná hrachová kaše

Komentáře

  1. Jagic   14.05.2015 | 9:33 | reagovat |

    Vříme nebo kontrolujeme pravopis? :-|

  2. Lenka   06.06.2012 | 17:49 | reagovat |

    Hlavně bych se přimlouvala, aby se do receptu přidalo, že se po zahuštění musí kaše ještě provařit, začátečníci by to nemuseli vědět. Co se hrubek týká, tak tam jsou, ale tady na webu jsou mnohem šílenější výtvory...

    1. Charlotte30   13.06.2012 | 10:36 | reagovat |

      Ahoj děkuji za upozorněni ja to asi tam zapomněla napsat omlouvam se

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás? Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web