Autor:

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Snadné
Ingredience
Ricotta 250 g
Jablka
sladka
2 ks
Med
kastanovy
250 g
Hladká mouka 250 g
Solamyl (bramborový škrob)
Solamyl
100 g
Máslo 200 g
Vejce 3 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Hnědý cukr
podle potreby
 
Bábovka s medem, ricottou a jablky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Jablka oloupeme, vyřežeme jádřince a nakrájíme na plátky. Umícháme ricottu, med a vejce, nejlépe v robotu,do hladkého krému. Smícháme mouku, škrob, prášek do pečiva, prosejeme a tuto směs přimícháme do krému společně s rozpuštěným máslem, přidáme vanilkový cukr. Dáme do vymazané a vysypané formy, pokryjeme plátky jablek, posypeme třtinovým cukrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na mirne teplote(kolem 160°-170°C) po dobu asi 50 minut a déle (podle trouby). Necháme vychladnout ve formě.

S těstem pracujeme velmi opatrně. Formou pohybujeme s maximální pozorností, poněvadž se bábovka může velice snadno srazit. Recept je z italského časopisu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Reklama
Velikonoční věnec Velikonoční věnec krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bábovka s medem, ricottou a jablky

Komentáře

  1. Radka   26.03.2013 | 19:50 | reagovat | závadný

    Šla mi špatně vyklopit, ale to je moje chyba, měla jsem líp vymazat bábovku. A JINAK JE SUPER!!!!! :-P

  2. Kubicová A.   27.12.2011 | 12:34 | reagovat | závadný

    Bábovka je výborná i ze včelího medu :-) .

  3. polmari   17.10.2011 | 7:16 | reagovat | závadný

    Bábovka byla výborná, jen dám příště méně medu (kaštanový jsem neměla, dala jsem obyčejný a bylo to moc). Díky za zajímavý recept.

    1. pippiva   17.10.2011 | 13:51 | reagovat | závadný

      Kastanovy med je mene sladky a ma specifickou chut i vuni oproti klasickemu medu; tesi me, ze chutnalo. :-)

  4. Ivana Samcová   12.10.2011 | 11:39 | reagovat | závadný

    Nebylo by možné ricottu nahradit Maskarem (české mascarpone)?

    1. pippiva   12.10.2011 | 14:11 | reagovat | závadný

      Je milito,ale tento vyrobek neznam. Jedine, co mohu rici je, ze rozdil mezi mascarpone a ricottou je dost velky. Ricotta se dela ze syrovatky, v podstate by se ani nemela radit mezi syry, mascarpone se vyrabi ze smetany (slehacky), rozdilna je chut i konzistence a o obsahu tuku nemluve. Oboji jsou vyborne ;-) , na strankach take muzete najit recept na babovku delanou z mascarpone. Jak uz jsem psala nize , nejvice se ricotte priblizi cesky tvaroh. Oh, nejak jsem se rozepsala :-[ :-)

      1. Ivana Samcová   13.10.2011 | 11:37 | reagovat | závadný

        Díky za vyčerpávající odpověď. Moc ráda se od vás poučím. Zdravím. Ivana

  5. pippiva   11.10.2011 | 10:46 | reagovat | závadný

    Ja jsem ji take koupila v Hrusce, Albertu, Tesco uz vam radili. Je od ceskeho vyrobce Italat. Sice od italske ricotty se "mirne" lisi, ale jde to.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web