Autor:

Jidášovy provazy

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 600 g
Máslo 200 g
Žloutek 4 ks
Cukr 100 g
Smetana 3 dl
Muškátový oříšek  špetka
Sůl 1 špetka
Droždí 30 g
Pomazánka
Med 100 g
Máslo 100 g
Jidášovy provazy

Postup přípravy:

Droždí zalijeme trochou vlažné šlehačky, přidáme trochu cukru a mouky a necháme vykynout. Do mísy dáme všechny ostatní přísady, přidáme vykynutý kvásek a zpracujeme v těsto. Je-li potřeba přidáme ještě trochu smetany, aby se lépe zpracovávalo. Necháme vykynout.

Z vykynutého těsta vyválíme asi jako prst tlusté 15 cm dlouhé tyčinky. Vždy dvě k sobě splétáme „na provaz“ a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Provazy potíráme smetanou a pečeme v troubě. Studené potíráme pomazánkou z utřeného másla a medu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)

Komentáře k receptu: Jidášovy provazy

Komentáře

  1. Simča Sládková   01.04.2010 | 20:32 | reagovat | závadný

    Tak jsem pekla dnes - prý se Jidáše mají jíst na Zelený čtvrtek. Těsto je dobré, bezvadně se s ním pracuje, na můj vkus je dost sladké - dala jsem jen 80 g cikru, ale příště asi ještě uberu. Chyběla mi tu v receptu nějaká čísla, takže: udělala jsem z této dávky 18 kousků, pekla na 180°C a asi 20 minut, pak je potřela směsí másla, medu a rumu a ještě nechala 5 minut dojít. Voní celý byt :-)

  2. Anonym   06.03.2007 | 19:06 | reagovat | závadný

    Pekla jsem také loni a sypala krystalovým cukrem třtunovým a sekanými mandlemi, moc dobré

  3. Nilda   18.04.2006 | 18:56 | reagovat | závadný

    Provazy jsem vylepšila posypáním mákem a sekanými ořechy, krásné, dobré

  4. Jana M.   18.04.2006 | 11:33 | reagovat | závadný

    Recept jsem vyzkoušela a byla jsem potěšena. S těstem se dobře pracovalo, upečené provazy byly křehké, po závěrečné natírce ( neměla jsem na chalupě po ruce med, tak jsem do rozpuštěného másla přidala bezinkový sirup) se krásně leskly a nelepily. Jenom drobnost,tyčinky jsem vyválela delší ( 30cm ) a provaz jsem splétala z jednoho dílu ( rychlé, efektivní a hlavně tak jsem zvyklá z domu ). :-) Hezký den

  5. Jaroslava Oumarová   25.01.2006 | 13:57 | reagovat | závadný

    Provazy znám, peču a doporučuji:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web