Maďarský paprikový salát

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g trvanlivý salám
    • 3
      ks paprika červená, žlutá a zelená
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 4
      lžíce bílý vinný ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme na nudličky. Omytá rajčata rozdělíme na osminky. Oloupeme cibule, nakrájíme je na plátky a rozdělíme na kroužky.
2
Připravíme dresink. Smísíme olej s octem, osolíme, opepříme a dochutíme paprikou.
3
Zeleninu a salám vyrovnáme do větší salátové mísy, přelijeme dresinkem, promícháme a uložíme do chladničky. Hotový salát posypeme jemně pokrájenou pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem potřeným slabou vrstvou másla.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bob
    bob |

    4. 12. 2015 15:44

    super salát dělám si ho vždy když mě čeká těžké ráno ;-) :-)

  • jarka
    jarka |

    3. 11. 2013 13:18

    ve Španělsku jsou zviklí na olivový olej protože tam ho je hafo a laciný ne jako u nás kam se dováží šmejd a ještě předražený.Takže klidně slunečnicový O:-) nebo vepřové sádlo jsme v Čechách

  • José
    José |

    21. 2. 2013 00:15

    lenka: Ve Španělsku by Vás vyhnali od stola, kdyby ste nalila slunečnicový olej na salát!

  • lenka
    lenka |

    27. 6. 2012 21:36

    nesouhlasím, my slunečnicový olej do salátů dáváme často - je víc chuťově neutrální než olivový, někdy bych řekla že se to hodí i víc

  • Vlasta
    Vlasta |

    24. 1. 2012 14:32

    Slunečnicový olej do dresinku? Ten je spíš do motora!