Maďarská variace

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g krůtí maso nebo kuřecí či vepřové
    • 1
      ks papriková klobása
    • 1
      balení kysané zelí
    • 2
      ks cibule velká
    • sušené houby nebo čerstvé
    • mletá paprika sladká a pálivá
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme jako na guláš, na oleji osmahneme do světle růžova nakrájenou cibuli, zasypeme oběma paprikami a přidáme sáček zelí i s vodou.
2
Houby (mohou být předem namočené) přidáme k zelí, osolíme, rozdrobíme gulášovou kostku a dusíme pod pokličkou, dokud není zelí měkké.
3
Na pánvi opečeme nakrájené maso, necháme trochu změknout a téměř hotové přidáme k zelí. Společně povaříme do změknutí, vodu necháme vydusit tak, aby pokrm nebylo potřeba zahušťovat.
4
Jako příloha jsou nejlepší malé chlupané knedlíky nebo bramborové halušky.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • verka kaskova
    verka kaskova |

    7. 4. 2007 13:59

    tento recept jsem vyzkousela a je vynikajici dekuji za novy recept mockrat je velmi dobry a chutnal i mymu priteli.dekuji.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    4. 4. 2007 12:27

    Myslím, že to nebude kyslé. U nás sa robí aj kapustnica len z čistého láku a je to v pohode. Kyslé to bude akurát.

  • E-liška
    E-liška |

    4. 4. 2007 10:53

    Nebude to s tím lákem moc kyselé?Já bych ho tam dala jenčást ke konci podle potřeby a zelí doporučuju překrájet.Je to modernější segedin,který miluju.Zkusím!