Autor:

Svíčková z kuřete

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Mrkev
větší
3 ks
Petržel
střední
2 ks
Celer
menší
1 ks
Pepř celý
kuličky
10 ks
Nové koření
kuličky
10 ks
Jalovec
kuličky
10 ks
Bobkový list 2 ks
Tymián 1 lžička
Špek 50 g
Citron 1 ks
Sůl 1 lžička
Ocet 1 lžíce
Smetana 500 ml
Hladká mouka 2 lžíce
Máslo 1/2 kostka
Cibule 1 ks
Svíčková z kuřete

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme trochu octa a necháme vařit, až je kuře měkké. Pak vyndáme uvařené kuře a zeleninu, do kastrolu dáme rozpustit máslo a na něj dáme orestovat na plátky nakrájenou zeleninu. Když je zelenina orestovaná, zalijeme ji přecezeným vývarem. Zeleninu i s vývarem opět přecedíme do hrnce tak, aby zelenina zůstala v sítku. Zeleninu, citrón a špek postupně dáváme do mixeru a pořádně rozmixujeme. Přidáme do vývaru a zahustíme smetanou s hladkou moukou a ještě chvilku povaříme. Na konec dochutíme podle potřeby solí nebo komu se zdá kyselejší, tak cukrem. Kuře obereme a uděláme jednotlivé porce. Podáváme s knedlíky.

Takto vařívala svíčkovou maminka. Já jsem vyzkoušela hodně receptů z kuchařek, ale vždy jsem se vrátila k tomuto postupu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.54 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 15x)
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Svíčková z kuřete

Komentáře

  1. Schiacciato   07.09.2015 | 17:05 | reagovat | závadný

    Chci se jen zeptat, neboť jsem začínající mladá kuchařka a teprve zkušenosti sbírám :) trochu jsem nepochopila postup v tomhle bodu: "Když je zelenina orestovaná, zalijeme ji přecezeným vývarem. Zeleninu i s vývarem opět přecedíme do hrnce tak, aby zelenina zůstala v sítku." .. chápu to dobře, že v tomhle bodu cedím 2x ? :D Můžete mi to prosím někdo lépe vysvětlit ? :) děkuji moc 8-)

  2. Tomas   20.05.2013 | 14:36 | reagovat | závadný

    varim ji po druhe sice misto hoveziho davam veprove taky to je supr ;-)

  3. jessie   28.04.2013 | 14:52 | reagovat | závadný

    mnam :'( :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

    1. peta   12.11.2013 | 19:17 | reagovat | závadný

      moc dobré!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. HelenaPa   06.11.2012 | 13:00 | reagovat | závadný

    Určitě to není špatné, ale nenazvala bych to svíčková. Do té prostě patří hovězí.

    1. kristyna   14.05.2014 | 20:55 | reagovat | závadný

      Dobrý den, já bych t teda svíčkovou nazvala, nemusí tam být hovezí a abych vám řekla tak od jakžiiva děláme svíčkovou z drubeziho a je mnohem lesi chutove nez z toho hoveziho...

      1. petra   01.10.2016 | 14:19 | reagovat | závadný

        dobrý den , tak já také vařím svíčkovou z kuřecího a je výborná, na víc málokde v restauraci se vaří svíčková omáčka dohromady i s masem, většinou se jen maso k ní přidává, vím to prošla jsem jako kuchařka mnoho restauraci a vím že se to většinou tak dělá, tudíž je pak i fuk které maso k ní dáte,já osobně ji mám také í raději s kuřecím.také doma jelikož jsme muslimové a vepřové nejíme tak vaříme z kuřecího msaa i segedín, je velmi dobrý, je to o tom které kdo maso máte nejraději :-*

  5. iva kratka   06.11.2012 | 12:55 | reagovat | závadný

    rychla svickova, skvela i bez jalovce

    1. esmina   28.10.2014 | 11:54 | reagovat | závadný

      Nechápu,proř to píšete...? pokud vám nechutná,tak ho tam nedávejte ...my se synem máme mírnou intoleranci na sladké mlékoa smetanu,tak je tam nedávám a nepíšu to záměrně...
      -hovězí udělá silnější vývar než drůbeží,to záleží na jednotlivcích,co preferuje :-!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web