Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení bramborové těsto
    • mák
    • 200
      g povidla
    • 300
      ml voda
    • 250
      ml sladká smetana
    • skořice mletá
    • hřebíček mletý
    • 30
      g hladká mouka
    • 1
      lžička máslo
    • cukr dle chuti
    • hnědý rum lze přidat pro dospělé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bramborového těsta vypracujeme tvary dle osobního uvážení (šišky, kostičky atd.), vložíme do hrnce s vodou a necháme přejít varem.
2
Mezitím zvlášť do hrnce vložíme švestková povidla, zalijeme vodou, přidáme na špičku nože mletou skořici, mletý hřebíček, trochu osladíme a povidla rozvaříme. Sladkou smetanu rozmícháme s hladkou moukou, vlijeme do rozvařených povidel a znovu krátce povaříme. Omáčku zjemníme čerstvým máslem. Pro dospělé můžeme kápnout trochu rumu.
3
Sypeme rozemletým mákem smíchaným s cukrem a přejeme dobrou chuť .
Zařazení: Pokrmy Sladké Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Adušinka
    Adušinka |

    7. 1. 2011 21:19

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)