Svíčková omáčka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks mrkev střední
    • 1
      ks petržel
    • celer kousek
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      ks pepř celý
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • sůl
    • cukr
    • mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš a podliješ horkou vodou, dusíš do změknutí zeleniny.
2
Pak vybereš koření, zeleninu rozmixuješ, přiliješ smetanu nebo šlehačku trochu zahustíš moukou. Dobře povaříš, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochutíš solí, cukrem, citronovou šťávou.
3
Jestli chceš i maso, tak maso opečeš zprudka na pánvi, vložíš do toho zeleninového základu a pečeš v troubě, nebo dusíš na plotně do změknutí masa. Taky můžeš použít papiňák, hlavně u hovězího. U kuřecího, krůtího, králičího ani netřeba.
4
Pak uděláš hrnečkové knedlíčky (jednoduhé pro začínající hospodyňky) a pozveš drahého k nedělnímu obědu.
5
Samozřejmě, je spousta dalších možností KTERAK svíčkovou upraviti a každá ji určitě děláme jinak, mě se to osvědčilo tak a ne jinak, alespoň nemusím dlouho stát u plotny.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavlína
    Pavlína |

    2. 5. 2017 21:15

    Podle tohoto receptu jsem vařila svíčkovou už dvakrát. Minule to byla moje premiéra. Musím říct, že se opravdu povedla!!! Moc děkuji za výborný recept! <3

  • Radek
    Radek |

    22. 9. 2016 14:39

    Jdu to zkusit, snad mě moje drahá polovička pochválí

  • Blanka
    Blanka |

    4. 8. 2016 00:00

    Pomalu připravuju ingredience (dopoledne budu vařit). Přítel svíčkovou miluje, tak doufám, že se mi povede. Ale jak tu čtu ty pochvaly, určitě sklidí úspěch :). Zajímavý a jednoduše vypadající recept - tak to mám ráda!

  • Martina V.
    Martina V. |

    9. 1. 2016 14:23

    Recept vypadá výborně a jednoduše. Naopak jsem ráda, že jsem našla jako vegetarián recept na omáčku bez zapojení masa ;-)

  • Já
    |

    9. 11. 2015 17:30

    Podle chuti ;-)

  • HaniQua
    HaniQua |

    26. 6. 2015 13:53

    taky jsem ted dodělala a musím říct že je lešpí jak někde v restauraci a s domácími knedlíky ještě lepší :) <3

  • goldinka
    goldinka |

    20. 4. 2015 21:04

    Dělám zhruba podobně, je to náš rodinný recept,který nikdy nezklame a vždy chutná výborně. :-) Pokud chcete mít hezkou tmavou barvu svíčkové, tak je dobré dát na cibulku nejdříve nastrouhanou mrkev, posolit a opepřit a teprve až pustí šťávu asi po 10 min přidat nastrouhaný celer s petrželí a opět posolit a opepřit a přidat další koření.Tímto delším dušením je chuť výraznější. Pokud je aromatická zelenina a je jí dost, tak ani není nutné přidávat mouku či smetanu :-)

  • Ivca
    Ivca |

    5. 4. 2015 15:26

    Ahoj dnes jsem dělala poprvé v životě svíčkovou podle tohoto receptu a byla výborná <3 <3 <3

  • Ivca
    Ivca |

    5. 4. 2015 15:25

    Ahoj dnes jsel dělala poprvé v životě svíčkovou podle tohoto receptu a byla výborná <3 <3 <3

  • Petr
    Petr |

    30. 1. 2014 14:00

    Dobrý den Mohu divočáka naložit do Halali? Děkuji a hezký den.

  • Michaela
    Michaela |

    22. 1. 2014 18:30

    Recept vypadá jednoduše,ale není tam napsano, kolik tam mám dát smetany nebo šlehačky, prosím poradte :-)

  • Kačka
    Kačka |

    18. 7. 2013 23:39

    Tak moje první svíčková a byla úžasná, sice sem asi dala moc mrkve, protože byla trošku víc do oranžova, ale byla výborná a přítel si dokonce přidával 8-) Takže suprovej receptík a moc chutnal :-[

  • Jitka
    Jitka |

    8. 5. 2013 15:58

    chuť citronu mě zase v omáčce dost vadí, zkusila jsem jednou a víckrát už bych nezariskovala :-$

  • Simba240
    Simba240 |

    1. 5. 2013 10:39

    právě na plotně jako sváteční prvomájové jidlo pro přítelkyni snad bude tak dobrá jak se zde píše ;-) po dokončení dám echo jak se povedla

  • addieH
    addieH |

    24. 4. 2013 14:29

    svickovou delam podle tohoto receptu a je vyborna. <3 :-*

  • 4122011
    4122011 |

    11. 2. 2013 12:22

    dochucuji citronem, dodá omáčce pikantnost. jinak moc výborná :-)

  • Růžena Suchá
    Růžena Suchá |

    8. 2. 2013 21:10

    Koukám na recepty a jsou lákavé .Musím je vyzkoušet <3

  • drewdark
    drewdark |

    12. 1. 2013 18:20

    Moje prvni svickova a celkem se povedla, diky za recept.

  • ihynek
    ihynek |

    30. 12. 2012 16:24

    Jednoduše popsaný recept se skvělým výsledkem. Díky za něj a dávám za 1 :) S hvězdičkou...

  • Mickey
    Mickey |

    24. 12. 2012 13:04

    No :-| tak to se nauč číst teda..

  • Jan K.
    Jan K. |

    16. 12. 2012 21:13

    Áaa vždy se najde nějaký puntíčkář. Já také dělám svíčkovou z vepř. kýty a říkám tomu svíčková. Nebo myslíte, že když budu dělat na jiný způsob svíčkové maso, tak všemu budu říkat svíčková? Ne, každý ví a v mysli má, že svíčková je tato omáčka ať je nebo není z pravé svíčkové.

  • Zbyněk
    Zbyněk |

    16. 12. 2012 19:45

    super svíčková ta se fakt povedla :-)

  • syslicek
    syslicek |

    8. 11. 2012 11:34

    Svíčkovou jsem dělala podle tohohle receptu poprvé a byla naprosto výborná, přítel si moc pochutnal. Pro někoho, kdo nechce trávit půl dne u plotny naprosto perfektní recept :)

  • Jan
    Jan |

    26. 10. 2012 00:58

    Vy musite byt gastronom jak stehno. Svickova NENI omacka, ale maso! Pokud delate svickovou omacku, delate ji ze svicek!

  • vašek amatér
    vašek amatér |

    26. 10. 2012 00:30

    Také ji dělám. Výhoda je, že tuhle svíčkovou zvládne bez púroblémů i chlap. :-D :-D

  • Bára
    Bára |

    20. 8. 2012 12:45

    Poprvé jsem vařila svíčkovou a díky tomuto receptu jsem ji zvládla :-) a takhle dobrou svíčkovou jsem ještě nejedla <3 ... děkuji autorce :-*

  • josefosaurus
    josefosaurus |

    1. 5. 2012 10:42

    Super recept, moc chutnalo! Jenom v ingrediencich chybi smetana/slehacka a citron.

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 5. 2011 09:00

    ...zařazení : omáčky ;-)

  • addieH
    addieH |

    27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH
    addieH |

    27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH
    addieH |

    27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH
    addieH |

    27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH
    addieH |

    27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH
    addieH |

    27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH
    addieH |

    27. 4. 2011 13:38

    stále vařím, ale už ted voní úžasně!! :-)) už aby to bylo, mám na ní takovou chuť!!! :-P

  • addieH
    addieH |

    27. 4. 2011 13:00

    svíčkovou dělám poprvý v životě, už to stojí na plotě, tak jsem zvědavá, jak dopadne. O:-) =-O =-O

  • kladie
    kladie |

    11. 3. 2011 12:15

    :-) super recept děkuji

  • erika78
    erika78 |

    15. 2. 2011 12:03

    super :-) <3