Autor:

Svíčková na smetaně

Střední
Ingredience
Hovězí svíčková
odblaněná
900 g
Sůl  
Slanina 50 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Kořenová zelenina 300 g
Cibule  
Nové koření 4 ks
Bobkový list  
Vývar 3 dl
Hladká mouka 3 lžíce
Cukr  lžíce
Citronová šťáva  
Pepř celý
zrnka
4 ks
Smetana
hustá, krémovitá
3 dl
Brusinkový kompot
nebo rybízový džem
 
Svíčková na smetaně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahneme do světlehněda.

Pak znovu vložíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme v troubě. Maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně ředíme zbytkem vývaru a smetanou.

Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře povaříme. Potom omáčku prolisujeme přes cedník. Nalijeme ji na maso a ještě na plotně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s knedlíky a brusinkami nebo rybízovým džemem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 79 x
2+
4.26 79 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 79x)
Plněné bramborové koule Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Svíčková na smetaně

Komentáře

  1. Leňa   24.11.2016 | 13:26 | reagovat | závadný

    Moc děkuji za super recept - svíčkovou jsem vařila poprvé a tahle se opravdu povedla :-) recept jsem si trochu upravila, ale základ "jak na to" byl moc užitečný :-) díky!

  2. Baba   12.11.2016 | 7:42 | reagovat | závadný

    Doporucuji pred mixovanim vyndat to koreni :-$ pridat vyvar, jinac to bude porce pro dva :-$ co doba a teptota aspon priblizna :-S Recept sity horkou niti :'(

  3. Jan   04.12.2015 | 15:11 | reagovat | závadný

    Nemůžu říct, že by maso vypadalo nějak moc vábně.

  4. štaflik   23.10.2015 | 20:07 | reagovat | závadný

    :-! další samozvaný Pohlreich, neberte se tak vážně, člověče!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-!

  5. Loknová   16.10.2015 | 19:00 | reagovat | závadný

    Dobrá, ale chce to více omáčky.

1 2 3 4 ... 10 ... 20 ... 29 ... 38 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web