Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 56x
1- 1 5
Autor:

Svíčková na smetaně

Střední
Ingredience
Hovězí svíčková
odblaněná
900 g
Sůl  
Slanina 50 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Kořenová zelenina 300 g
Cibule  
Nové koření 4 ks
Bobkový list  
Vývar 3 dl
Hladká mouka 3 lžíce
Cukr  lžíce
Šťáva z citronu  
Pepř celý
zrnka
4 ks
Smetana
hustá, krémovitá
3 dl
Brusinkový kompot
nebo rybízový džem
 
Svíčková na smetaně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahneme do světlehněda.

Pak znovu vložíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme v troubě. Maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně ředíme zbytkem vývaru a smetanou.

Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře povaříme. Potom omáčku prolisujeme přes cedník. Nalijeme ji na maso a ještě na plotně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s knedlíky a brusinkami nebo rybízovým džemem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 56x)
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: Svíčková na smetaně

Komentáře

  1. Iva   18.05.2015 | 13:28 | reagovat | závadný

    Rychlá svíčková jistě, ale opravdu POŘÁDNÁ jedině naložená nejméně 3 dny.

  2. kulíšek   29.04.2015 | 12:16 | reagovat | závadný

    mňan :-* 8-)

  3. Denisa   12.02.2015 | 11:14 | reagovat | závadný

    Nejlepší recept na svíčkovou :)))) dekuju <3

  4. markét   24.01.2015 | 14:55 | reagovat | závadný

    Zítra jí jdu skusit vypadá fakt dobře :-)) pak hnedka napíšu jak to dopadlo. :-))

  5. Pael Sm   29.11.2014 | 13:41 | reagovat | závadný

    Nejlepsi se mi libi, kdyz je maso meke, tak to vyndejte,. Nevim jak vy, ale to se pozna az na taliri. A pochopitelne, nesolit predem pri nakladani. :-[

1 2 3 4 ... 10 ... 19 ... 27 ... 36 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X