Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 49x
1- 1 5
Autor: Ladia

Svíčková na smetaně

Středně obtížné
Ingredience
Hovězí svíčková
odblaněná
900 g
Sůl  
Slanina 50 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Kořenová zelenina 300 g
Cibule  
Nové koření 4 ks
Bobkový list  
Vývar 3 dl
Hladká mouka 3 lžíce
Cukr  lžíce
Citronová šťáva  
Černý pepř
zrnka
4 ks
Smetana
hustá, krémovitá
3 dl
Brusinkový kompot
nebo rybízový džem
 
Svíčková na smetaně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahneme do světlehněda.

Pak znovu vložíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme v troubě. Maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně ředíme zbytkem vývaru a smetanou.

Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře povaříme. Potom omáčku prolisujeme přes cedník. Nalijeme ji na maso a ještě na plotně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s knedlíky a brusinkami nebo rybízovým džemem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 49x)
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Svíčková na smetaně

Komentáře

  1. Jana   06.10.2013 | 21:15 | reagovat | závadný

    ...dokonalé - po dnešnej premiére to vidím na nespočetné reprízy <3

  2. iva   04.10.2013 | 16:19 | reagovat | závadný

    doděláno, hotovo, test: mňam mňam, Měla by se nechat odležet do druhého dne, na oběd ... pokud ji ale někdo objeví v lednici, tak nevím nevím...

  3. jana   27.08.2013 | 20:12 | reagovat | závadný

    dělám i z vepřové krkovice---vše peču v troubě---po upečení -rozmixuju--i já zahuštuji jíškou z másla

  4. Honza   16.06.2013 | 17:50 | reagovat | závadný

    Jinak v klasické svíčkové by neměl chybět tymián společně s bobkovým listem.
    Já zahušťuji máslovou jíškou a to je potom teprve ono... ;-).
    Dělám máslovou jíšku i do kuřete na paprice a je to prostě znát,omáčka se zjemní a krásně provoní.

  5. aja   28.02.2013 | 21:02 | reagovat | závadný

    tu svíčkovou si koupíš u řezníka ;-) ... osolíš a prošpikuješ hovězí svíčkovou (rozuměj - maso), pak podle receptu děláš omáčku <3

1 2 3 4 ... 9 ... 18 ... 26 ... 34 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X