Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 49x
1- 1 5
Autor:

Svíčková na smetaně

Středně obtížné
Ingredience
Hovězí svíčková
odblaněná
900 g
Sůl  
Slanina 50 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Kořenová zelenina 300 g
Cibule  
Nové koření 4 ks
Bobkový list  
Vývar 3 dl
Hladká mouka 3 lžíce
Cukr  lžíce
Citronová šťáva (citronka)  
Černý pepř
zrnka
4 ks
Smetana
hustá, krémovitá
3 dl
Brusinkový kompot
nebo rybízový džem
 
Svíčková na smetaně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahneme do světlehněda.

Pak znovu vložíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme v troubě. Maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně ředíme zbytkem vývaru a smetanou.

Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře povaříme. Potom omáčku prolisujeme přes cedník. Nalijeme ji na maso a ještě na plotně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s knedlíky a brusinkami nebo rybízovým džemem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 49x)
Rajčata 7 skvělých receptů na pokrmy z rajčat Články z

Komentáře k receptu: Svíčková na smetaně

Komentáře

  1. Pavel   24.07.2014 | 14:54 | reagovat | závadný

    recept začíná "svíčkovou osolíme"...WTF?????!!!!!! :-X

    1. Marus   26.07.2014 | 18:17 | reagovat | závadný

      co na tom nechápete? :D prostě si osolíte maso ne? :-D

  2. zuzana   03.07.2014 | 14:13 | reagovat | závadný

    Prosím Vás, na kolik porcí je tento recept ? ...

  3. Michal   20.06.2014 | 10:40 | reagovat | závadný

    Jája presně tak. Akorát tady przníte českou kuchyni !

    1. Hyjé   20.06.2014 | 17:33 | reagovat | závadný

      ;-) doskonale vystiženo

  4. Jája   24.05.2014 | 7:58 | reagovat | závadný

    Do svíčkové žádná mouka nepatří!!! Musí být tolik zeleniny, aby omáčku přirozeně zahustila. Chybí tam i koření - zázvor, tymián. A vývar tam taky nemá co dělat. Takže výsledek je možná chutný, ale rozhodně to není správně.

  5. DAN   13.05.2014 | 21:20 | reagovat | závadný

    Mňam! :D

1 2 3 4 ... 10 ... 18 ... 27 ... 35 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X