Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 49x
1- 1 5
Autor:

Svíčková na smetaně

Střední
Ingredience
Hovězí svíčková
odblaněná
900 g
Sůl  
Slanina 50 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Kořenová zelenina 300 g
Cibule  
Nové koření 4 ks
Bobkový list  
Vývar 3 dl
Hladká mouka 3 lžíce
Cukr  lžíce
Citronová šťáva (citronka)  
Pepř celý
zrnka
4 ks
Smetana
hustá, krémovitá
3 dl
Brusinkový kompot
nebo rybízový džem
 
Svíčková na smetaně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahneme do světlehněda.

Pak znovu vložíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme v troubě. Maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně ředíme zbytkem vývaru a smetanou.

Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře povaříme. Potom omáčku prolisujeme přes cedník. Nalijeme ji na maso a ještě na plotně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s knedlíky a brusinkami nebo rybízovým džemem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 49x)
Bramborový salát s kuřetem Lehké saláty na pozvednutí nálady Články z

Komentáře k receptu: Svíčková na smetaně

Komentáře

  1. Pavel   24.07.2014 | 14:54 | reagovat | závadný

    recept začíná "svíčkovou osolíme"...WTF?????!!!!!! :-X

    1. Marus   26.07.2014 | 18:17 | reagovat | závadný

      co na tom nechápete? :D prostě si osolíte maso ne? :-D

      1. Tomáš   03.08.2014 | 6:27 | reagovat | závadný

        Kolega asi nechápe, stejně jako já, jak může někdo svíčkovou osolit za syrova. To je barbarství nejvyššího řádu a naprostá devalvace kvalitního masa.

        1. Marek   29.08.2014 | 13:17 | reagovat | závadný

          Tak to je samozrejme uplne jedno. Tyhlety chytry kecy o vytahovani vody z masa pri posoleni, to mam nejradsi. Pritom je to jenom blbej mytus. I steaky se samozrejme uplne bez problemu daji solit pred tim nez se hodi na panev.

          Mimo to delat svickovou omacku ze svickovy je nesmysl. Bohate staci nejaky zadni.

          1. Hana   30.08.2014 | 19:44 | reagovat | závadný

            Když se těsně před přípravou hovězí maso osolí., masu to nevadí. Nenakládá se.

  2. zuzana   03.07.2014 | 14:13 | reagovat | závadný

    Prosím Vás, na kolik porcí je tento recept ? ...

  3. Michal   20.06.2014 | 10:40 | reagovat | závadný

    Jája presně tak. Akorát tady przníte českou kuchyni !

    1. Hyjé   20.06.2014 | 17:33 | reagovat | závadný

      ;-) doskonale vystiženo

  4. Jája   24.05.2014 | 7:58 | reagovat | závadný

    Do svíčkové žádná mouka nepatří!!! Musí být tolik zeleniny, aby omáčku přirozeně zahustila. Chybí tam i koření - zázvor, tymián. A vývar tam taky nemá co dělat. Takže výsledek je možná chutný, ale rozhodně to není správně.

1 2 3 4 ... 10 ... 18 ... 27 ... 35 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X