Autor:

Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )

Snadné
Trojobal:
Hladká mouka  
Vejce
rozšlehaná
 
Strouhanka  
Sýry na obalení:
Eidam sýr  
Uzený eidam  
Hermelín  
Olomoucké tvarůžky (syrečky)  
Sýr Gouda  
Romadůr  
Ingredience
Olej
na smažení
 
Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mléka / sýra

Množství sýru, vajec, mouky a strouhanky záleží na počtu strávníků. Druh zvolíme dle vlastní chuti. Sýry obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance (trojobal). Obalíme nejlépe 2x, aby sýr nevytékal. Sýr obalujeme a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran chladný. Po usmažení můžeme nechat okapat přebytečný olej na ubrousku.
Podáváme s bramborovou přílohou a tatarkou,nejlépe domácí :-) .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.82 11 5 1
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )

Komentáře

  1. LadyMama   05.12.2016 | 23:51 | reagovat |

    Neprilis zdrave, ale hojne vyhledavane jidlo v ceskych restauracich :-P casto je to tam i jedine jidlo pro vegetariany a taky se do nej neda primichat neco, co uz mel nekdo na taliri, takze sazka na jistotu. A ruku na srdce. Kazdy by nejradsi jedl co nejzdraveji a jak se rekne smazak, tak hned vidime i hranolky a tatarku. Mnaaaaam :-* :-P

  2. muminek   19.06.2016 | 21:15 | reagovat |

    meli jsme ho dneska :-P :-D

  3. Růža   08.10.2015 | 10:44 | reagovat |

    Když nevim co rychle ukuchtit, tak tohle je jedno z rychlých jídel, které bez vyjímky sní všichni s chutí.

  4. Simča S.   01.06.2011 | 1:19 | reagovat |

    Vyzkoušejte i mozzerelu, nemá chybu. Krájela jsem šištičky sýra podélně na "polokoule" a balila. Kdo má rád (jako my), může nejprve sýr potřít rozetřeným česnekem a pak teprve obalit, protože mozarrella je chuťově méně výrazná. Podávali jsme ji (velmi nezdravě, ale zato chutně) s hranolkama...

  5. SonaK.   06.04.2011 | 22:56 | reagovat |

    My doma obalujeme i Nivu a je to delikatesa! :-) Doporučuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web