Autor:

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Obtížné
Těsto
Moučkový cukr 1 lžička
Mléko 175 ml
Mouka 4 šálek
Sůl 1 lžíce
Olivový olej 1 lžíce
Poleva
Žloutek 1 ks
Mléko 2 lžíce
Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

V malé míse rozmícháme kvasnice, cukr a 50 ml teplého mléka. Promícháme, až se vše rozpustí. Zakryjeme čistou utěrkou a necháme odpočnout 15 minut. Ve velké míse prosejeme mouku a sůl. Přidáme kvásek a přilijeme zbytek (125 ml) teplého mléka. Důkladně prohněteme (asi 10 minut), až se těsto stane hladké. Následně vytřeme vnitřek čisté mísy 1 lžičku olivového oleje a vložíme do ní propracované těsto ve tvaru bochníčku, povrch také potřeme rukama další lžičkou olivového oleje a zakryjeme čistou vlhkou utěrkou. Necháme kynout asi hodinu až hodinu a půl v teplé místnosti, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál. Tlakem prstů vytlačíme vzduchové bubliny. Těsto nožem rozdělíme na 2 díly. Každý díl prohněteme a vytvoříme z něj kouli, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme ještě asi 15 minut odpočnout. Na plech, který jsme předem vyložili pečícím papírem vytvarujeme každou kouli do vyšší placky kulatého tvaru.

Těsto potřeme polevou připravenou ze žloutku a mléka a namočenými prsty lehce vytlačíme důlky do těsta, nebo zlehka nařežeme tvary kosočterců. Posypeme černuchou nebo sezamem a přikryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme ještě asi 35-40 minut odpočnout na teplém místě.

Předehřejeme troubu na 230 °C a na spod trouby položíme varnou misku plnou vody. Pečeme 8-10 minut, až chléb zezlátne. Upečený chléb necháme zlehka vychladnout na vlhké utěrce.

Chléb podáváme teplý. Pokud chceme chléb i na druhý den, necháme ho zlehka vychladnout 5 minut a potom ještě vlažný dáme do sáčku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Jarní závitky na špenátě Ingredience s nádechem jara Články z

Komentáře k receptu: Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Komentáře

  1. Denizz   24.05.2014 | 12:56 | reagovat | závadný

    Bez chuti, lepsi je recept s bil. jogurtem. Lepsi je hladka mouka. Jinak OK :-)

  2. vladi88   06.03.2014 | 12:27 | reagovat | závadný

    Chutný a jednoduchý na přípravu :)

  3. Jaroslav   14.03.2013 | 23:05 | reagovat | závadný

    Polohrubá mouka stačí, výsledek je výbiorný!

  4. Michal   22.02.2013 | 16:08 | reagovat | závadný

    No návod je sice trochu zmatený ale chléb se povedl a nechutná špatně.

  5. alexandra   20.10.2012 | 9:53 | reagovat | závadný

    kvasnice v rozpisu taktéž chybí

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web