Houbové lasagne

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks lasagne
    • 7.5
      dl mléko
    • 250
      g žampiony
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 100
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 100
      g šunkový salám
    • petrželka
    • mletý kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrolku roztopíme polovinu másla, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín, petrželku a dusíme.
2
Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a uvaříme řidší bešamel, do kterého zamícháme dušené žampiony (já jsem použila houby vlastnoručně nasbírané).
3
Do vymazaného pekáčku na sebe navrstvíme lasagne, bešamel, nastrouhaný sýr, a na nudličky nakrájený šunkový salám. Poslední vrstvu dáme bešamel a sýr. Pečeme na 200°C asi půl hodiny.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. |

    11. 2. 2015 11:34

    Moc dobré.Jen místo šunkového salámu jsem dala maso.

  • Tonto
    Tonto |

    27. 7. 2014 19:40

    Musí to být dobrota, ale u nás doma se bešamel nedělá, je to na nás moc těžké. :-!

  • bubca28
    bubca28 |

    7. 7. 2012 13:55

    Mňamka...

  • polmari
    polmari |

    14. 11. 2011 07:15

    Výborný recept. Po předchozí zkušenosti s jiným receptem na lasagne jsem si dovolila bešamel po uvaření osolit a opepřit a budu v tom pokračovat i nadále - bez těchto dvou ingrediencí mi výsledné lasagne přijdou nijaké, ať je dělám s čímkoliv.

  • Di
    Di |

    26. 4. 2011 18:38

    Taky nikdy lasagne nepředvářím, ať je dělám s boloňskou omáčkou nebo se zeleninou. Musí však být prokládané násplní s dostatkem tekutiny, aby se měli při pečení v čem "uvařit". 7,5 dl mléka by na 10 plátků lasagní mělo stačit. Možná to chtělo péci déle.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    26. 4. 2011 17:58

    Lasagne připravuji vždy suché, během pečení nasáknou tekutinu z bešamelu, rajčat, masa atd. a jsou pak měkké. Peču vždy přikryté alobalem, jen na posledních 5-10 munut odkryju, kvůli barvičce

  • Můrinka
    Můrinka |

    26. 4. 2011 17:39

    Já nevím, nikdy jsem lasagne nedělala, ale řekla bych, že se nejdříve nechají pár minut v horké vodě změknout a potom se až dávají zapékat, nebo ne? :-[

  • jindruch
    jindruch |

    16. 2. 2011 19:36

    Vyzkoušeno moc dobré a syté.

  • Martina
    Martina |

    27. 1. 2011 14:40

    Můžu se zeptat, proč jsem je upekla a byly tvrde? :( Měli se péct přikryté? :'(

  • Alčoun
    Alčoun |

    22. 1. 2011 14:53

    Moc dobré, jednoduché, ale hutné syté jídlo :)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    24. 8. 2010 10:13

    Opravdu výborné,moc jsme si pochutnali.Velká 1.

  • Petra Raszková
    Petra Raszková |

    4. 8. 2010 13:19

    Opravdu excelentní,výborné...nemají chybu...mňam...

  • Michaela Strnadová
    Michaela Strnadová |

    1. 3. 2010 13:11

    Právě jsme dojedli a ohodnotili- Výborné :-)

  • Eva Hromádka
    Eva Hromádka |

    30. 10. 2009 12:25

    Včera bylo k obědu a bylo to výborné. Jen jsem si dovolila drobnou obměnu - místo šunkového salámu jsem dala mleté maso.

  • Eva Hromádka
    Eva Hromádka |

    28. 10. 2009 13:17

    Upekla jsem k obědu a je to bašta. Jedinou změnou bylo to, že jsem místo salámu dala pomleté maso. Akorát jsem se bála nějak výrazněji okořenit to maso, což příště napravím. Ale i tak to je opravdu dobrůtka. Jo a pekla jsem to na pečicím papíru, netřeba pak vymazávat pekáček.

  • Ingrid Morawetzová
    Ingrid Morawetzová |

    9. 9. 2009 19:21

    Já jsem ještě nevařila 40 let a už mám problém vymyslet něco kloudného...:-)

  • Marta Hajkova
    Marta Hajkova |

    9. 9. 2009 16:31

    diky vsem za rady, nudle delam jen pro vnoucatka ale lasagne si radeji koupim v bille mam ji kousek od domu p.s. strasne se mi libi tyto stranky, po 40ti letech vareni uz neni co vymyslet a tady se najde vzdy neco noveho

  • Ingrid Morawetzová
    Ingrid Morawetzová |

    9. 9. 2009 14:25

    Můžu potvrdit, lasagne se dají koupit ve větších obchodech(supermarketech atd.)zkuste se zeptat prodavaček, kdo nezná nemusí je najít...Prodávají v krabičce ne v sáčku...

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    9. 9. 2009 12:37

    Marto, lasagne jsou velké pláty těstovin. Jestli si děláte sama nudle, stačí vyválené těsto nakrájet na velikost zapékací formy a použít, nemusí se předvářet.

  • Iva Pěnkavová
    Iva Pěnkavová |

    9. 9. 2009 11:43

    lasagne má většina obchodáků u těstovin - já kupuji v Bille (kolem 50Kč za dvojdávku ) anebo i Norma snad tam stály asi 25 Kč,ale to nevím přesně , jinak já těstoviny moc nemusím , ale dcera dělá lasagne podobně jako zde a to fakt můžu , bašta

  • Marta Hajkova
    Marta Hajkova |

    9. 9. 2009 11:37

    hub mam nasusenych nekolik sklenic, petrzelku ze zahradky, vajicka od vlastnich slepicek - jen poradte kde sezenu lasagne prosim????? jsem stara skola a nevim kde se takove veci kupuji?diky, marta

  • Jana Polívková
    Jana Polívková |

    7. 9. 2009 10:09

    Mohu jen doporučit...opravdu výborné! =)

  • Ingrid Morawetzová
    Ingrid Morawetzová |

    3. 9. 2009 07:56

    Tak to budeš muset vyzkoušet, jsou fakt moooc dobré :-)

  • Eva Hromádka
    Eva Hromádka |

    2. 9. 2009 17:29

    No úplně slintám, jen to čtu. Houby já zbožňuju a lasagne jakbysmet.