Autor:

Maso s paprikovou omáčkou

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Maso
- vepřové, drůbeží- dle chuti
800 g
Sůl  
Pepř mletý  
Mletá sladká paprika
nebo míchaná s pálivou
1 lžíce
Vepřový vývar
nebo bujon
 
Hladká mouka  
Olej  
Maso s paprikovou omáčkou

Postup přípravy:

Maso pokrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, které osolíme, jemně opepříme a na rozpáleném oleji zprudka smažíme dozlatova za občasného promíchání. Osmažené maso vyndáme do kastrolku (misky) a uchováme v teple. Do výpeku nasypeme papriku, kterou necháme krátce zpěnit (když budeme papriku déle smažit, tak nám zhořkne!) a ihned zalijeme vývarem (cca 2,5 dcl) s hladkou moukou (cca 1 lžíce). Za stálého míchání přivedeme k varu, hustotu upravíme dle potřeby přidáním vývaru nebo ještě zahustíme a povaříme. Omáčku případně ještě dochutíme solí a pepřem.

*Maso přeléváme na talíři paprikovou omáčkou a podáváme s bramborem, bramborovou kaší, rýží...

*Do omáčky můžeme přidat drobně pokrájenou papriku. Omáčku můžeme zjemnit smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Maso s paprikovou omáčkou

Komentáře

  1. Ela   20.01.2016 | 15:06 | reagovat | závadný

    Když jsem to dělala poprvé, stalo se mi přesně to co je napsané. Papriku jsem upálila a omáčku vylila, ale žádná tragédie, maso jsme snědli bez omáčky. Od té doby jsem omáčku už měla vždycky dobrou, no prostě to chtělo jen zrychlit :))

  2. Iva Zubová   28.05.2013 | 10:56 | reagovat | závadný

    Udělat omáčku trvalo jen pár minut. Výborné a rychlé jídlo. Děkuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web