Autor:

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Snadné
Hrnec: cca 250 ml
Hladká mouka 2 hrnek
Strouhaný kokos 1 hrnek
Cukr krupice 1 hrnek
Mléko 1 hrnek
Rostlinný olej 1/2 hrnek
Vejce 3 ks
Vanilkové aroma
nebo rumové
1 lžíce
Prášek do pečiva 1 ks
Poleva:
Moučkový cukr 80 g
Máslo 80 g
Kakao 2 lžíce
Hnědý rum 2 lžíce
Horká voda
dle hustoty, cca
2 lžíce
Dále:
Strouhaný kokos
cca
1 hrnek
Tuk  
Pikantní marmeláda
nebo krém dle chuti (není nutné)
 
Hrnková buchta s kokosem a polevou

Postup přípravy:

V míse smícháme mouku, kypřidlo, kokos a cukr. Přidáme mléko, olej, vejce a aroma. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného vyššího plechu, rovnoměrně rozetřeme, dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova a do odlepení okrajů od plechu, můžeme vyzkoušet špejlí. Po upečení necháme trochu zchladnout, polijeme polevou a posypeme kokosem.

Poleva: máslo necháme rozpustit, vmícháme cukr a kakao, přidáme rum a po lžičkách za stálého míchání přidáváme horkou vodu do potřebné hustoty. Měla by být tekutější než například z čokolády na vaření nebo kaštanů.

Pokud těsto dáme do menšího plechu (pekáče), bude buchta vyšší a můžeme ji prokrojit a potřít marmeládou (džemem) nebo krémem dle chuti.
Před politím polevou můžeme buchtu propíchat špejlí a nechat polevu z části zatéct i dovnitř buchty.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1
4.93 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 15x)
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Hrnková buchta s kokosem a polevou

Komentáře

  1. Stáňa   01.03.2016 | 13:14 | reagovat | závadný

    Nevěděla jsem co honem ráno upíct, recept mi padl do oka a byla to trefa, je VÝBORNÝ :-)) .

  2. Přibylová   05.03.2015 | 10:09 | reagovat | závadný

    Rychlá a dobrá snídaně, nic složitého.

  3. allyska   06.07.2014 | 18:18 | reagovat | závadný

    Naprosto luxusní buchta! Jednoduchá a rychlá, ale výborná, já ji zapomněla posypat kokosem a neva, polevu jsem vodou neředila, aspoň to víc voní rumem :)

  4. evelyna.x   31.05.2014 | 11:44 | reagovat | závadný

    rychlá a chutná, pod polevu jsem přidala s vodou ředěnou marmeládu, nemusí být .

  5. Anonymous   12.04.2014 | 12:40 | reagovat | závadný

    bylo to výborné

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný? Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný?
Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web