Houbové kuře na tymiánu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře naporcované, nebo stehna...
    • tymián - sušený (1 lžička) nebo snítka
    • 250
      g čerstvé houby pokrájené, krátce povařené, scezené
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • drůbeží vývar nebo voda
    • 200
      ml smetana ke šlehání nebo na vaření
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáčku dáme pokrájenou cibuli, máslo, nasolené naporcované kuřecí díly nebo stehna, předvařené houby a tymián. Pečeme cca 30 minut zakryté, pak odklopíme podlijeme vývarem a dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Vyndáme díly kuřete a uložíme v teple. Houbový výpek doplníme vývarem a smetanou do potřebného množství, zahustíme moukou, dochutíme podle potřeby solí (pepřem) a krátce povaříme. K příloze přidáme na talíř porci masa a omáčku.
3
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, těstovinami.
4
Stejným způsobem můžeme připravit i králíka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    27. 12. 2015 15:42

    Vynikající, děkuji.

  • Naďa Loncová
    Naďa Loncová |

    3. 1. 2015 18:25

    Vynikající změna, bylo to úžasné :-)

  • Markéta
    Markéta |

    28. 1. 2014 11:29

    Pekla jsem kuře se žampionama a dala jsem poctivou šlehačku a je to skvělé :-P :-D .