Autor:

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Střední
Ingredience
Zelené fazolky
300-400, čerstvé nebo mražené
400 g
Česnek 2 stroužek
Tymián 1 lžička
Med 1 lžíce
Sojová omáčka 2 lžíce
Sůl
nebo podravka
1 špetka
Máslo 2 lžíce
Olej 2 lžíce
Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Postup přípravy:

Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, ani nemusí být extra rozmrzlé. Na vyšší pánvi rozpálíme kousek másla s kapkou oleje, přihodíme fazolky, lžičku tymiánu a začneme opékat. Když začnou měknout, cca po 7 min., osolíme je, přidáme prolisovaný česnek, promícháme, zastříkneme sojovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí.

Kdo chce, může přidat do pánve k máslu anglickou slaninu na nudličky a fazolky restovat na ní. Také výborné.

Vhodné jako zeleninová příloha ke grilovanému nebo podobně upravenému masu, s přílohou i jako samostatné jídlo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 27 x
1-
4.78 27 5 1
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Komentáře

  1. Zuta   01.02.2017 | 14:02 | reagovat |

    Tenhle recept mě popravdě trochu děsil. Med s česnekem a sojovka?? Ale sebrala jsem odvahu a rozhodně nelituju jsou absulutně nepřekonatelné, naprosto vynikajicí. <3

  2. Balůůů   18.05.2016 | 23:14 | reagovat |

    delikátní ! <3 už to nikdy nebudu vařit jinak :)) a jako správná kuchařka stále ochutnávám :-)) mohla bych to mít i bez toho česneku :D ... jinak skuteččně dokonalé... děkuji moc za recept :)*

  3. frisanekelinka   07.01.2016 | 12:41 | reagovat |

    Výborné. Nikdy jsem na vařenou/pečenou/dušenou zeleninu moc nebyla , ale poslední dobou jí přícházím na chuť, a to díky podobným receptům. Určitě budu dělat častěji. Dnes jsem si k fazolkám udělala jako přílohu pohanku, příště je vyzkoučím jako přílohu k pečenému masu, možná i s rýží.

  4. frisanekelinka   07.01.2016 | 12:39 | reagovat |

    Výborné

  5. Daja55   16.11.2015 | 13:41 | reagovat |

    také se mi to líbí,dneska udělám k pečenému krůtímu

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web